Aangepaste papierinzameling rondom de feestdagen

Aangepaste papierinzameling rondom de feestdagen

21 december 2021 Uit Door admin

De feestdagen staan voor de deur. Eerste kerstdag valt dit jaar op een zaterdag, tweede kerstdag op een zondag en Nieuwsjaardag op een zaterdag. Op officiële feestdagen wordt er geen afval ingezameld in de gemeente Zevenaar.

Op een aantal plekken in onze gemeente wordt het papier rondom de feestdagen dus op een andere dag ingezameld:

 Normale inzamelingsdag Nieuwe inzamelingsdag
Zevenaar: Zonnemaat Zuid4e zaterdag van de maandmaandag 27 december 2021
Zevenaar: Molenwijk & centrum 4e zaterdag van de maandmaandag 27 december 2021
Aerdtlaatste zaterdag van de maand maandag 27 december 2021 
Giesbeek1e zaterdag van de maandzaterdag 8 januari 2022
Tolkamer1e zaterdag van de maandzaterdag 8 januari 2022
Herwen1e zaterdag van de maandzaterdag 8 januari 2022

De inzamelingsdagen van het gft-afval, restafval en pmd-afval zijn ongewijzigd. Dit afval wordt opgehaald op de normale inzamelingsdagen. Kijk voor meer info op www.mijnafvalwijzer.nl.  

Afval wegbrengen naar de aanbiedstations

De afvalaanbiedstations in Zevenaar en Lobith zijn eerste kerstdag (zaterdag 25 december) en Nieuwsjaarsdag (zaterdag 1 januari) gesloten. Kijk voor de openingstijden op de pagina ‘Afval brengen‘. 
 

Afvalinzameling in 2022

Benieuwd wanneer het afval in 2022 wordt opgehaald? In de Afvalwijzer (www.mijnafvalwijzer.nl) leest u meer over de ophaaldagen. Het is ook mogelijk om de app ‘Afvalwijzer’ gratis te downloaden in de Appstore, Google Playstore of Windows Phone Store. Met de app kunt u altijd actuele informatie vinden over afval en de inzameldagen. Download de app, vul uw postcode en huisnummer in en u krijgt direct te zien op welke dagen het afval op uw adres wordt afgehaald. U kunt ook herinneringen instellen. Dan krijgt u ruim op tijd een signaal wanneer u het afval aan de straat kunt zetten. Ook attendeert de app u op onverwachte wijzigingen in de ophaaldagen.