Aanhouding verdachte met drugs

Aanhouding verdachte met drugs

29 september 2023 Uit Door admin

Donderdagavond merkten agenten op hun surveillance verdacht gedrag op van een persoon. Na een korte observatie van het voertuig waarin de verdachte als bijrijder zat, hebben de agenten het voertuig staande gehouden en doorzocht.

Tijdens de daaropvolgende controle werden zowel de bijrijder als de bestuurder gefouilleerd. Hierbij viel bij de bijrijder een opvallend grote bobbel op in het kruisgebied. Beiden zijn vervolgens onderworpen aan een grondige controle.

Bij de bestuurder werd niets verdachts aangetroffen en hij is vrijgelaten. Echter, bij de bijrijder deden de agenten een alarmerende ontdekking. In het ondergoed van de 27-jarige verdachte werden maar liefst 45 ponypacks aangetroffen, bevattende cocaïne/crack, en daarnaast ook 13 gram 3MMC.

De verdachte is direct aangehouden en overgebracht naar bureau Arnhem voor verdere ondervraging. Het forensisch onderzoek zal binnenkort plaatsvinden om de exacte samenstelling van de aangetroffen stoffen te bevestigen.

De Officier van Justitie zal naar aanleiding van de onderzoeksresultaten een passende strafeis formuleren. Deze inbeslagname, hoewel geen grote hoeveelheid, benadrukt het belang van het verwijderen van zelfs kleine hoeveelheden drugs van de straat. Kleine hoeveelheden kunnen immers gerelateerd zijn aan grotere criminele organisaties.

foto: Politie Rivierenland Oost