Aanpassing verlichting parkeergarage Masiusplein

Aanpassing verlichting parkeergarage Masiusplein

30 maart 2018 Uit Door admin

Zevenaar – In februari is de verlichting op etage -1 van de parkeergarage Masiusplein gedeeltelijk vervangen door energiezuinige LED-verlichting. De afgelopen periode is de nieuwe verlichting op deze plek getest. Deze test is goed verlopen, wat betekent dat vanaf dinsdag 3 april 2018 overige gedeeltes van de parkeergarage van de nieuwe LED-verlichting worden voorzien.

De parkeergarage wordt, gedurende drie weken, een week per zone afgezet voor de uitvoering van deze werkzaamheden. De planning ziet er als volgt uit:

Week 14 (3 t/m 6 april): niveau -1
Week 15 (9 t/m 12 april): niveau -2
Week 16 (16 en 17 april): niveau -2
Het kan zijn dat op een aantal momenten (een gedeelte van) de parkeergarage niet bereikbaar is vanwege werkzaamheden bij de inrit van de garage.

Energiezuinige LED-verlichting
De LED-verlichting is vijftig procent energiezuiniger dan de huidige verlichting. Dit komt mede door de mogelijkheid de lichten te dimmen. De gebieden van de parkeergarage waar personen aanwezig zijn worden verlicht. De aangrenzende delen van de garage worden op dat moment van een gedimde verlichting voorzien. Wanneer er niemand aanwezig is, dimt het licht naar minimaal 10 procent. Hierdoor wordt het energieverbruik nog verder teruggebracht.