Achtervolging door grensoverschrijdend PolitieTeam Kleve / Zevenaar

Achtervolging door grensoverschrijdend PolitieTeam Kleve / Zevenaar

28 juni 2016 Uit Door admin

Zevenaar/Kleve – Maandagavond rond 21.30 uur wilde een surveillance team van het grensoverschrijdend PolitieTeam Kleve / Zevenaar (GPT) een Duitse huurauto controleren nadat deze de grens bij Elten A12/A3 was gepasseerd.

foto: politie Zevenaar

foto: politie Zevenaar

Na het geven van een stopteken ging deze auto op de afrit Emmerich er met hoge snelheid vandoor in de richting Kleve. Tijdens de achtervolging werden meerdere voorwerpen, lees drugs, uit het voertuig gegooid. De bestuurder reed meerdere keren door rood en nam rotondes links om in plaats van rechts om.

In Kleve reed het voertuig zich vast in een opgebroken straat. De bestuurder verliet het voertuig terwijl deze nog rolde en zette het op een rennen. Na een korte achtervolging te voet werd de bestuurder door een collega van de Koninklijke Marechaussee aangehouden. De passagier werd door een collega van de BundesPolizei aangehouden. In het voertuig werd een airsoft wapen G 36c aangetroffen.

Een tweede auto van het GPT reed hierna de achtervolgingsroute af en trof een zak gevuld met 360 gram aan xtc pillen in een berm aan.

Beide verdachten zijn ingesloten en worden in de loop van de dag overgedragen aan de Zoll.

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband tussen de BundesPolizei, de Koninklijke Marchaussee en de Politie 0ost-Nederland. Dit team houdt zich o.a. bezig met Mobielbanditisme, mensensmokkel en drugssmokkel. Het team bestrijkt het grensgebied van Eibergen tot Goch (D). De auto’s zijn bemand met een Duitse en Nederlandse politieman/vrouw. Zodoende kan men aan beide zijde van de grens controles en hulpverleningstaken uitvoeren.