Afsluiting IJsselbrug Doesburg

Afsluiting IJsselbrug Doesburg

20 januari 2016 Uit Door admin

Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland werken samen aan groot onderhoud van de IJsselbrug bij Doesburg. Van donderdag 21 januari 21.00 uur tot vrijdag 19 februari 05.00 uur kunnen auto-, vracht- en landbouwverkeer geen gebruik maken van de brug. Tijdens de afsluiting wordt het betondek vervangen. Houd rekening met omleidingsroutes, extra reistijd en onverwachte drukte.

20130629141747!DoesburgbrugOmleiding
Voor het verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Auto’s, motoren en vrachtwagens kunnen omrijden via Zutphen of Westervoort. De omleidingsroute via Westervoort voert via de N338 langs Angerlo (Provinciale Weg), Giesbeek en Lathum (Rivierweg).

Het is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk om via de N336 (Angerlo – Zevenaar) de toerit naar de A12 te nemen. Deze is tijdelijk niet bereikbaar. Het verkeer wordt vanaf de N336 via de toerit bij Didam naar Arnhem geleid. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Beperking van hinder
Om de hinder te beperken worden tijdens de afsluiting een aantal maatregelen getroffen. Er worden verkeersregelaars ingezet op de N338 om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen en om sluipverkeer te voorkomen. Daarnaast legt Rijkswaterstaat een tijdelijke extra rijstrook aan vanaf de N338 bij Westervoort naar de A12 richting Utrecht, zodat het verkeer beter doorstroomt.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.