Boef in de wijk

Boef in de wijk

15 november 2018 Uit Door admin

Zevenaar – Dinsdag 27 november organiseren de politie en gemeente Zevenaar de oefening ‘Boef in de Wijk!’. Het doel van de oefening is om de werking van de WhatsApp groepen in de wijken te bekijken. Het delen van informatie is een belangrijk onderdeel van de oefening. De oefening – die in diverse wijken kan plaatsvinden – duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Heeft u de BuurtWhatsapp in uw straat of wijk? Doe dan mee. Deelnemers maken kans op een mooie prijs! Hieronder leest u alle informatie over de oefening én de spelregels.

Wat houdt de oefening in?
De politie zorgt op 27 november tussen 19.00 tot 20.30 uur voor verschillende verdachte situaties in Zevenaarse wijken. Hoe? Door een “boef” daadwerkelijk de wijk in te sturen! Bewoners die meedoen in de BuurtWhatsapp moeten goed opletten. Hen wordt gevraagd verdachte situaties meteen te melden in hun BuurtWhatsapp. Het is de bedoeling dat deelnemers zoveel mogelijk details geven (bv. kentekens, vreemde situaties, locaties, beschrijvingen van personen etc.). Degene die dat het beste doen, maken kans op een leuke prijs.

Spelregels
De “boef” loopt altijd op de openbare weg. Zoeken in tuinen en op privéterreinen is dus niet de bedoeling!
U mag alleen melding doen via de BuurtWhatsapp. Niet bellen met 112 dus.
Zowel de start als het einde van de oefening en eventuele aanwijzingen worden via de BuurtWhatsapp gecommuniceerd. Gebruik de Whatsapp-groep verder zoals altijd en niet voor onderling contact/privéberichten.
Als u de “boef” ziet, moet u hem of haar meteen aanspreken.

LET OP: deelnemers moeten aan hem of haar de vraag stellen: “KENT U DE BOEF IN DE WIJK?”
De “boef” zal zich meteen overgeven, hij of zij pleegt dus nooit verzet (bij verzet van of bedreiging door de persoon die u aanspreekt, belt u wél meteen 112) Als een boef is ontmaskerd, zet de oefenleiding meteen weer een nieuwe “boef” in of stopt de oefening. Degene die de “boef” het eerst ontmaskert, krijgt later op de avond een prijs. Tot slot: De politie kan elk moment besluiten de oefening te stoppen.

Prijzen voor de winnaars!
Degene die de boeven het eerste ontmaskeren, krijgen een prijs! Alle winnaars krijgen aan het eind van de oefening hun prijs uit handen van de burgemeester Ella Schadd-de Boer. Dat gebeurt aan het einde van de oefenavond in het gemeentehuis van Zevenaar. Aanvang 21.00 uur. Iedereen is welkom!

Wilt u niet deelnemen?
U kunt meldingen in de Whatsapp-groep tijdelijk dempen, zodat u niet overspoeld wordt met meldingen vanuit de Whatsapp-groep.