Braamhuis ontvangt cheque van SamenLoop voor Hoop

Braamhuis ontvangt cheque van SamenLoop voor Hoop

28 september 2018 Uit Door admin

ZEVENAAR – Afgelopen week heeft de organisatie van de SamenLoop voor Hoop de Liemers een cheque overhandigd aan het Braamhuis in Zevenaar. Volgens de regels van het KWF gaat 10% van de totaalopbrengst naar een lokaal doel. Ondertussen is de opbrengst opgelopen tot bijna € 60.000. Daarom konden Edwin den Heijer, vice-voorzitter en Arend Timmerman, penningmeester, met trots een cheque van € 6.000 overhandigen.

Op 8 en 9 september werd er gewandeld in het Horsterpark. Naast wandelen in estafettevorm hadden de 23 teams ook allerlei andere activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen van het KWF. Met een geweldig resultaat. ‘We kijken terug op een mooi evenement en zijn super trots op de teams en vrijwilligers. En de teller staat nog steeds niet stil’, aldus Edwin.

Braamhuis
Het Braamhuis in Zevenaar, gevestigd aan de Reisenakker, is een ontmoetingsplek voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken krijgt met kanker. ‘Je kunt er binnenlopen, er is altijd tijd voor een gesprek of ontspanning. Onze vrijwilligers zorgen dat iedereen zich thuis voelt’, aldus Christa Veraart, voorzitter van het Braamhuis.

‘Wij vonden het heel bijzonder dat de kinderen van het Braamhuis de eregasten waren bij de Kinderloop. Want of ze zelf kanker hebben, of hun vader, moeder of opa of oma, het heeft altijd een grote impact. Kinderen moeten hierover hun verhaal of verdriet kunnen delen. Op woensdagmiddag vinden zij hun weg naar het Braamhuis, om te knutselen, te praten, samen naar buiten te gaan of gewoon even niets te doen.’

Cheque
‘Wij zijn heel blij met deze cheque. Met € 6.000 kunnen we nog meer activiteiten organiseren voor de jeugd. Maar ook de volwassenen worden niet vergeten. Zij pikken zeker een graantje mee van dit bedrag’. Christa: ‘Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het werk van het Braamhuis, kom gerust eens kijken, de sfeer proeven en kijken waar uw donatie naar toe is gegaan’.