Carbidschieten in de Liemers alleen overdag en melden

Carbidschieten in de Liemers alleen overdag en melden

3 december 2020 Uit Door admin

De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar staan het carbidschieten ook dit jaar toe. Er gelden wel extra regels. Zo mag het alleen op 31 december tussen 10.00 en 18.00 uur buiten de bebouwde kom en moet iedereen die carbid wil schieten hiervan melding doen. Ook de coronamaatregelen moeten in acht worden genomen.

Een melding maken kan digitaal via een formulier dat op de website van de gemeente staat. Daar staan ook de gebruikelijke regels waaraan iedereen die carbid wil schieten, zich moet houden.

Burgemeester Huub Hieltjes: ‘Carbidschieten is een traditie in het buitengebied van Duiven, Groessen en Loo. Juist in deze sombere tijd is het belangrijk om daar aan vast te kunnen houden. Daarom wil ik carbidschieten toestaan. In de overtuiging dat het zoals altijd op een nette en veilige manier wordt gedaan. Uiteraard is het daarbij dit keer wel van belang om de coronamaatregelen na te leven.”

Burgemeester Arend van Hout: “Westervoort heeft geen traditie op het gebied van carbidschieten. Verklaarbaar, kijkend naar het grondoppervlak en de dichte bebouwing zijn er ook weinig mogelijkheden. Als men in het buitengebied toch carbid wil schieten dan gebeurt dit vanzelfsprekend in goed overleg met bewoners waarbij rekening wordt gehouden met de aanwezige fauna.”

foto: screenshot gemeente Staphorst