De eerste stamppot drive-in van Nederland opent zijn deuren in Lathum

De eerste stamppot drive-in van Nederland opent zijn deuren in Lathum

2 november 2020 Uit Door admin

2 november 2020: Heel Nederland kijkt momenteel op tegen een lange, sombere coronawinter.  Zelfs de gezelligste feestdagen van het jaar, de kerstperiode, zien velen in rook opgaan. Maar in Lathum, onder de rook van Arnhem, laat Michel Tikken, eigenaar van restaurant De Kommensaal, het er niet bij zitten. Hij bedacht een manier om mensen alsnog te laten genieten van de ambiance en culinaire gerechten van zijn restaurant. Zo ontstond er een unieke stamppotten drive-in met de gezelligheid die zo kenmerkend is voor zijn restaurant.

Als je iets doet moet je het goed doen, zal hij hebben gedacht, want er werd stevig uitgepakt om de sfeer van de Kommensaal naar buiten te verplaatsen. Je waant je direct in winterse sferen als je de drive-in bezoekt: het restaurant is van ver al te zien door de vele lichtjes. Kerstbomen, vuurkorven, gezellige muziek: je wordt direct vrolijk in de verwarmde drive-in. Het vriendelijke personeel neemt bij de auto de bestelling op en binnen een paar minuten zorgt de dampende stamppot of erwtensoep voor een heerlijke geur in jouw auto.

Gezelligheid in coronatijd
De horeca ligt volledig plat. Kijk door een willekeurig raam en je ziet in het donker lege tafels en een schemerig lampje boven de bar. Maar in De Kommensaal staat de verlichting aan en brandt de verwarming. Pannen rammelen en de bediening loopt vrolijk in en uit. Wat heeft Michel bezielt om zo uit te pakken met zijn drive-in in deze lastige tijd?
“ Wij bereiden al 13 jaar met hart en ziel heerlijke en originele gerechten in een sfeervolle en gastvriendelijke ambiance. Dineren in ons restaurant is een beleving, een plek waar gezelligheid en gemoedelijkheid hand in hand gaan met lekker eten en drinken. Onze gasten zijn echte Bourgondiërs, net als wij. En die laat je niet in de steek.
Toen de eerste coronamaatregelen werden aangekondigd, zijn wij meteen overgestapt op een bestel- en afhaalservice. En dat werd zeer gewaardeerd. Nu zitten we in de tweede golf, net in een donkere tijd dat we sfeer en gezelligheid juist zo hard nodig hebben. Corona maakt niet alles onmogelijk. Met onze drive-in houden we contact met onze gasten en brengen wij onze gezelligheid gewoon bij hen in huis.”

Stamppot op zijn verst
De keuze voor een stamppotten drive-in is geen toeval. Het is hèt favoriete winterse gerecht in Nederland. Michel: “We kunnen door corona niet veel kanten meer op deze winter. Na een frisse wandeling door het bos of een ritje met de auto is het heerlijk om thuis aan te schuiven aan een gezellig gedekte tafel en te genieten van een heerlijke stamppot. Zo maak je van je dag toch nog een leuk uitje. Stamppotten zijn gezond én lekker, ze worden elke dag vers bereid door onze chef. Met stamppot boerenkool, hutspot (wortelen), zuurkool en andijvie komen we aan alle smaken tegemoet.”

Vanaf 2 november dagelijks geopend
Elke dag, tussen 16.00 en 19.30 uur, is de stamppot drive-in geopend. Je hoeft er jouw auto niet voor uit. De vriendelijke bediening neemt de bestelling op en rekent met je af. Terwijl je wacht op jouw bestelling, kan je genieten van de winterse sfeer. Het klaarmaken van de stamppotten kost slechts enkele minuten. Voor slechts 5,50 per persoon krijg je een warm stamppotje met rookworst, spekjes, vleesjus en een verse worst of gehaktbal naar keuze. Ook de heerlijke erwtensoep voor 3,75 is huisgemaakt.
Dek de tafel, ring the bell en schuif aan voor die heerlijkste stamppot op zijn verst!

Je vindt de stamppotten drive-in bij De Kommensaal in Lathum, vlak bij Arnhem, aan de N338 tussen Westervoort naar Doesburg.