Dealers aangehouden bij drugscontrole

Dealers aangehouden bij drugscontrole

23 maart 2024 Uit Door admin

De politie heeft vorige week tijdens een drugscontrole in het centrum van Zevenaar flink wat drugs van de straat gehaald en twee dealers aangehouden.

Een bestuurder van een personenauto viel op door zijn onlogische rijgedrag en -route. Voldoende verdacht gedrag om staande gehouden te worden en verder onderzoek te verrichten. Een zogenoemde ponypack (klein envelopje met daarin harddrugs) naast de bestuurder bevestigde dat nader onderzoek ook wel nodig was. Na dat nadere onderzoek ter plekke, kwam er bijna €3000,- aan cash tevoorschijn en 150 gram cocaïne met een straatwaarde van ongeveer €7000.

Eerder die avond waren we getuige van een drugsdeal op heterdaad. De 20-jarige verdachte uit Tsjechië was in het bezit van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs voor de verkoop, en een hoeveelheid contant geld. Het geld en de drugs zijn in beslaggenomen.

Beide dealers zijn aangehouden voor verhoor en verder onderzoek. De Officier van Justitie zal als het onderzoek is afgerond, bepalen wat de strafeis zal zijn voor beide verdachten.

foto’s: Politie Rivierenland-Oost