Duiven en Zevenaar gastgemeenten tijdens WK Volleybal Vrouwen 2022

Duiven en Zevenaar gastgemeenten tijdens WK Volleybal Vrouwen 2022

27 september 2021 Uit Door admin

De gemeente Zevenaar en de gemeente Duiven worden samen Official Team Host voor het Duitse volleybalteam, dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen in september 2022. Beiden gemeenten omarmen het grootschalige evenement door een team van een deelnemend land te huisvesten en diverse WK (side) events te organiseren. Op woensdag 22 september 2021 werden de 30 gemeenten tijdens een bijeenkomst bij Paleis het Loo benoemd tot Official Team Host.

Lokaal programma
De deelnemers uit 24 landen worden in 30 Gelderse gemeenten ondergebracht (sommige naburige gemeenten werken samen). Iedere gemeente levert in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams en voor de inwoners. Veel daarvan gebeurt in nauwe samenwerking met lokale scholen, verenigingen, bedrijven en tijdens het WK ook met het bezoekende land. Dit moet voordelen op zowel maatschappelijk als economisch gebied opleveren.

Groots sportevenement
Het WK Volleybal is één van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland plaatsgevonden heeft. Niet eerder deed het evenement ons land aan. Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland: “Ik ben trots dat heel Gelderland meedoet aan het WK Volleybal. Ik kijk enorm uit naar de reuring en de activiteiten in alle Gelderse gemeenten die een team huisvesten. Samen maken we er een groot Gelders feest van en laten we zien dat Gelderland de mooiste provincie van Nederland is.”

Het evenement duurt ruim drie weken. Het grootste deel van de eerste fase van het WK Volleybal vindt plaats in de provincie Gelderland, met het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd in Arnhem plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

Johannes Goossen, wethouder van de gemeente Duiven en sportliefhebber: “Het WK Volleybal Vrouwen komt volgend jaar naar Nederland. Dat is heel bijzonder en we zijn als gemeente Duiven dan ook blij dat we samen met de gemeente Zevenaar kunnen ondersteunen in de organisatie van zo’n mooi, groot en sportief evenement. Bewegen of sporten is niet alleen gezond, het verbindt. En het past uitstekend in ons BOSS-programma (bewegen-ontmoeten-sporten-spelen). Ik kijk uit naar volgend jaar én verheug me op het kunnen presenteren van een lokaal activiteitenprogramma, zodat iedereen kan meegenieten van sport en spel! En dit WK is een mooie gelegenheid om het komende jaar samen met de volleybalverenigingen in onze gemeente LIVO en DuReVo en ondernemers de sport in het algemeen en volleybal in het bijzonder onder de aandacht van onze inwoners te brengen. ”