Duiven en Zevenaar verwelkomen Speelsters van Duitse volleybalteam

Duiven en Zevenaar verwelkomen Speelsters van Duitse volleybalteam

23 september 2022 Uit Door admin

DUIVEN – Vandaag is de officiële start van het WKVolleybal2022. Van 23 september t/m 15 oktober vindt het WK Volleybal Vrouwen plaats in Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn! Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit grote toernooi in ons land plaatsvindt.

Duiven is samen met de gemeente Zevenaar een van de Gelderse Official Team Host gemeentes. De dames van het Duitse team logeren in het Van der Valk hotel in Duiven. Vrijdagmiddag werden de Duitse internationals op het Remigiusplein door de wethouders Arthur Boone van Zevenaar en Johannes Goossen, wethouder van Duiven, en burgemeester Huub Hieltjes en de kinderburgemeester van Duiven een hartelijke welkom gegeven.

Burgemeester Hieltjes en wethouder Boone gaven een welkomstwoord op het plein en wensten het team heel veel succes bij het WK. Rondom de ontvangst hadden de Liemerse volleybalclub LIVO, het BOSS Beweegteam en sportbedrijf ATARO sportieve activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals leuke volleybalclinics.

Veel mensen waren naar het plein gekomen om het elftal uit Duitsland een hartelijk welkom te geven. Ook waren er veel kinderen naar het plein gekomen om samen met de vrouwen uit Duitsland een potje volleybal te spelen. Ook de burgemeester en de wethouders gooiden een balletje op.

De volleybalinternationals huldigden op hun beurt de winnaars van het schoolvolleybaltoernooi in Zevenaar. Verder reikten wethouder Johannes Goossen en kinderburgemeester Elias de prijzen uit van de WK Volleybalkleurwedstrijd. Winnares Isa mag met het hele gezin naar een WK-wedstrijd in GelreDome en Sofie en Tessa kregen allebei een mooie wedstrijdvolleybal.