Funktional Fitness in Zevenaar zet zich in voor ‘Save the Rhino’

Funktional Fitness in Zevenaar zet zich in voor ‘Save the Rhino’

7 mei 2015 Uit Door admin
Rob Floris

Rob Floris

Zevenaar – Sportinstituut Funktional Fitness in Zevenaar gaat zich inzetten voor ‘Save the Rhino’. Deze organisatie houdt zich bezig met het beschermen van neushoorns in het wild. De dieren worden in hun voortbestaan bedreigd omdat stropers het hebben gemunt op de hoorn.

Op zaterdag 16 en zondag 17 mei houdt Funktional Fitness activiteiten om geld in te zamelen. Op zaterdag is er een groepsles triatlon en op zondag een prestatie-event. Tegen betaling kan worden deelgenomen.

De opbrengst, inclusief sponsoring, komt ten goede aan ‘Save the Rhino’. Ook is er een verloting, waarvoor alle honderd loten al zijn verkocht. De trekking is op 17 mei.

Eigenaar Rob Floris kwam op het idee tijdens een familiebezoek aan Safaripark Beekse Bergen. Inmiddels heeft hij met zijn fitnesscentrum een pas geboren neushoorntje (‘Sophie’) geadopteerd. Rob Floris: “Neushoorns zijn prachtige dieren en ‘Save the Rhino’ lijkt heel erg op de naam van mijn zoontje en mijn opa: Severino. Niet meer dan een toevalligheid, maar wel leuk.”

Floris is van plan jaarlijks een uitstapje te organiseren naar Beekse Bergen voor de leden van zijn centrum. “Dan gaan we kijken hoe het is met Sophie en eromheen organiseren we activiteiten die geld opbrengen voor ‘Save the Rhino’. Funktional Fitness is gevestigd in het Juvenaat gebouw aan de Babberichseweg in Zevenaar, 06 – 1073 9232.