Gemeente en politie zetten lokauto in om bewustwording te vergroten

Gemeente en politie zetten lokauto in om bewustwording te vergroten

3 november 2023 Uit Door admin

In Zevenaar heeft de politie, samen met de gemeente Zevenaar een lokauto ingezet om het bewustzijn van inwoners en ondernemers maar vooral de meldingsbereidheid te vergroten. Een auto vol goederen, die kunnen wijzen op de productie van drugs, is op verschillende plekken in de gemeente Zevenaar geparkeerd om te kijken wat er gebeurt. De lokauto is dus opgevallen in het straatbeeld.

De auto stond geparkeerd op drie plekken in Zevenaar en Pannerden. Op alle locaties waar de lokauto geplaatst was, is er een melding binnengekomen over de verdachte situatie.

Melden is belangrijk

Over het algemeen merken de gemeente en de politie dat inwoners en ondernemers verdachte situaties niet altijd melden. Dit kan diverse oorzaken hebben: mensen herkennen de situatie niet als verdacht, er is angst om te melden of men weet niet hoe te melden. Op de pagina Ondermijning staan voorbeelden van verdachte situaties.

Melding maken

Ziet u in de toekomst een verdachte situatie? Meld uw vermoedens bij de politie. Dit kan via het digitale meldformulier op www.politie.nl, telefonisch via 0900-8844 of bij spoed via 112. Wilt u liever anoniem blijven? Dat kan natuurlijk ook. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

foto: Gemeente Zevenaar