Giesbeach Strandfestival

Giesbeach Strandfestival

6 april 2019 Uit Door admin

Giesbeach Strandfestival 15 en 16 juni 2019

Giesbeek – Voor veel bezoekers van het regionaal bekende evenement Giesbeach kwam het nieuws vorig jaar onverwacht, toen de organisatie aankondigde het evenement niet langer voort te zullen zetten. Achter de schermen is sindsdien hard gewerkt om Giesbeach als evenement en als traditie voort te zetten.

Op 4 april heeft de organisatie Stichting Giesbeach Festival aangekondigd de traditie van Giesbeach voort te willen zetten. De organisatie voegt bovendien een tweede dag toe aan het evenement op de zondag, toegankelijk voor alle leeftijden en gericht op families en gezinnen.

Dit jaar vindt de 21e editie van Giebeach plaats bij recreatiegebied het Rhederlaag. Naast een nieuw logo, ook een nieuwe naam: onder de naam Giesbeach Strandfestival wordt het traditioneel Giesbeekse evenement voortgezet in een nieuw jasje en op een nieuwe locatie. Het evenement geniet bekendheid bij bezoekers uit de gehele regio en wordt elk jaar weer warm ontvangen.

De zaterdag wordt in deze editie gekenmerkt door een bredere line-up qua muziekstijlen, welke gesierd wordt door de formatie Popgunnn: een act welke landelijke bekendheid geniet van grote evenementen, radio en tv. Bovendien begint het programma dit jaar al in de middag. Bezoekers zijn al vanaf 15:00 welkom en is het vrouwen WK te volgen op groot scherm.

De zondag staat geheel in het teken van Vaderdag wordt vooral gekenmerkt door een “bandjes contest”: een wedstrijd waarin door live bandjes onderling gestreden wordt voor een plek in de line-up van de volgende editie. Verder treft de bezoeker op de zondag activiteiten voor jong- en oud zoals rondvaarten, verschillende (kinder-)activiteiten en kan men culinair genieten. Uiteraard worden de pappa’s op een speciale wijze ontvangen. Extra bijzonder bovendien: de zondag is geheel gratis toegankelijk met laag gehanteerde tarieven voor eten & drinken.

Stichting Giesbeach Festival hoopt de inmiddels 20 jaar oude traditie met een nieuw verfrissend programma voort te kunnen zetten. Hierbij rekent de organisatie op een iets breder publiek uit de regio. Informatie en tickets zijn te vinden op de website: www.giesbeachstrandfestival.nl

Één van de bands die optreden is “Popgunnn” zie hieronder een filmpje van deze band.