Groot onderhoud aan de wegen in Zevenaar

Groot onderhoud aan de wegen in Zevenaar

30 september 2015 Uit Door admin

WP129Zevenaar – In de maand oktober vinden in het kader van groot onderhoud diverse werkzaamheden plaats aan wegen in Zevenaar. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het vervangen van goottegels, het frezen van een laag asfalt en het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag.

Tijdens het frezen en het aanbrengen van asfalt zijn wegen tijdelijk niet begaanbaar en wordt aan bewoners gevraagd hun auto elders in de wijk te parkeren i.v.m. stofoverlast of opspattend grind. Mogelijk wordt het verkeer omgeleid.

Wijk Stegeslag
Van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 30 oktober voert de gemeente werkzaamheden uit in de wijk Stegeslag. De werkzaamheden vinden plaats aan de Altbroek, Grootmaat, Heesackers, Korte Stuk, Sandgat en ’t Schildje. Het frezen en asfalteren gebeurt van 19 tot en met 26 oktober. In deze week kunnen de bewoners enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. In het weekend is de woonwijk wel volledig begaanbaar.

Op dinsdag 27 oktober wordt gestart met frezen aan de Sellersmaat. Donderdag 29 en vrijdag 30 oktober wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Centrumring
In het weekend van 17 en 18 oktober en in het daaropvolgende weekend (24 en 25 oktober) worden ook de wegen in de centrumring vernieuwd. Tijdens het eerste weekend vinden werkzaamheden plaats aan de Oranjelaan, Steenhuizen, Vondellaan en Wilhelminalaan.
De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het busvervoer (lijn 60). De halte aan de Oranjelaan komt te vervallen. De bus volgt vanaf de rotonde Arnhemseweg/Julianalaan de Arnhemseweg, Willem de Zwijgerlaan, Molenstraat, Ringbaan Zuid en het Stationsplein.

Het tweede weekend betreft de Babberichseweg (van het Juvenaat tot spoorwegovergang), Haspelstraat en Julianalaan. De werkzaamheden starten op zaterdag om 20.00 uur en eindigen op zondag om 12.00 uur. Tussen 20.00 en 24.00 uur kan geluidsoverlast ontstaan.
De bushalte aan de Oude Doesburgseweg komt te vervallen. De bus volgt vanaf de Lentemorgen het Noordeinde en de Arnhemseweg.

Op woensdag 21 en donderdag 22 oktober vinden asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Vondellaan ter hoogte van nummer 24 – 122.

Riverparc, deelweg Muggenwaard
Maandag 19 en dinsdag 20 oktober is een deelweg van de Muggenwaard en de toegangsweg tot Riverparc gesloten voor al het verkeer. Bewoners kunnen via de noodweg de provinciale weg N338 bereiken. Verkeersregelaars worden tijdens de werkzaamheden ingezet voor het begeleiden van het verkeer.

Groenestraat en Tutenburgsestraat Giesbeek
Ook aan de Groenestraat in Giesbeek vinden op 19 en 20 oktober werkzaamheden plaats. Op deze verbindingsweg tussen Duiven en Giesbeek wordt het verkeer omgeleid.

Woensdag 28 en donderdag 29 oktober is de Tutenburgsestraat en een deel van de Bingerdensedijk niet begaanbaar voor doorgaand verkeer. Hier vindt een afsluiting plaats en het verkeer wordt omgeleid.

Alle genoemde werkzaamheden zijn weersafhankelijk.