Grote deelname Burgernet in de Liemers

Grote deelname Burgernet in de Liemers

21 maart 2018 Uit Door admin

De jaarcijfers van Burgernet zijn bekend. In de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar is de deelname aan Burgernet groot. Het afgelopen jaar zijn er zo’n 300 deelnemers bijgekomen. In totaal doen er in de drie gemeenten nu 11.729 inwoners mee. Dat is 14,0% van het totale aantal inwoners; ruim boven het landelijke (10,1%) en regionale (11,1%) gemiddelde.

Resultaat
Van de uitgezette Burgernetacties in Oost-Nederland had 80% een positieve afloop. Dat betekent dat een verdachte werd aangehouden of een vermist persoon weer terecht was. In 35 van de 387 gevallen in de tweede helft van 2017 (= 9%) werd dit bereikt dankzij een Burgernetdeelnemer!

Betrokken inwoners
De burgemeesters van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar zijn erg blij met deze cijfers. De cijfers tonen in hun ogen aan dat inwoners graag hun steentje bijdragen aan een veilige leefomgeving. Met Burgernet helpen onze inwoners de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden.

Nieuwe media
Acties van Burgernet worden niet meer alleen telefonisch uitgezet. Er is ook een Burgernetapp, waarmee u berichten kunt ontvangen. Daarnaast heeft Burgernet veel volgers op Facebook, Instagram en Twitter. Bekijk de accounts en volg Burgernet op de sociale media.

Burgernetmail bij geen spoed
In gevallen die geen spoed meer hebben, maakt Burgernet gebruik van e-mail. Deze burgernetmails omvatten getuigenoproepen of preventieve berichten. Hierin wordt bijvoorbeeld gevraagd om informatie over een woninginbraak. Aan de ontvangers van de mail wordt gevraagd of zij rond het tijdstip van de woninginbraak iets verdachts hebben gezien of gehoord. Het verzoek is dan om deze informatie aan de politie door te geven.

Wordt ook Burgernetter
De burgemeesters ondersteunen Burgernet van harte. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord. Zij roepen iedereen op om samen met gemeente en politie te werken aan een veilige buurt. Nog geen Burgernetter? Bekijk op www.burgernet.nl hoe Burgernet werkt en hoe u zich kan aanmelden.