Hennepkwekerij met 184 planten onder schuur aangetroffen

Hennepkwekerij met 184 planten onder schuur aangetroffen

16 mei 2017 Uit Door admin

Zevenaar – De politie heeft in een woning aan de Stegeslag in Zevenaar een hennepkwekerij aangetroffen onder de schuur van de woning.

Via een anonieme melding kreeg de politie informatie over een mogelijke hennepkwekerij. De kwekerij zou zich bevinden in de wijk Stegeslag in Zevenaar. Rondom de woning zou een duidelijke hennepgeur aanwezig zijn.

Politie Zevenaar

Enkele nachten geleden heeft de politie via een warmtecamera gekeken of er duidelijke warmtebronnen zichtbaar waren. Dit was zo, namelijk aan de zijkant van de woning. De politie is de volgende dag richting het adres gegaan. Met behulp van een machtiging tot de binnentreden de woning binnen gegaan. Samen met de bewoner is de politie door de woning gelopen, dit leverde echter niets op.

Buiten stond een schuur waar de politie ook een kijkje nam, Ook daar zagen wij niets bijzonders totdat een politieagent op de vloer 2 scharnieren zag zitten, dit bleek om een luik te gaan.

Bij het openen van dit luik zag de politie een verborgen ruimte. Deze zat voor een gedeelte onder de woning.
Daar werd de hennepkwekerij aangetroffen, met in totaal 184 planten.

De woningbouwvereniging is ook ter plaatse geweest, omdat de bewoner aan de fundering had geknutseld.
De bewoner, een 46- jarige bewoner van Zevenaar, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Arnhem. Alle planten en de apparatuur is vernietigd.