Inbreker na wilde achtervolging aangehouden

Inbreker na wilde achtervolging aangehouden

15 december 2019 Uit Door admin

Zevenaar – Zondagmorgen kreeg de politie een melding binnen via Securitas Nederland dat er een inbraak was gepleegd aan de Doesburgseweg in Zevenaar. De beveiliger, zag de dader wegrijden en reed op gepaste afstand achter het voertuig aan.

De auto reed de A12 op in de richting van Arnhem. In Velp kreeg de eenheid van Politie Velp het voertuig in zicht. Dit na het goed doorgeven door de beveiligingsmedewerker. De auto met de verdachte probeerde de politie af te schudden in Velp. Uiteindelijk is hij richting de A348 gereden op te rijden in de richting van het Velperbroekcircuit.

De snelheid van het voertuig nam toe, tevens reed de auto slingerend. Hierdoor kon de politie hem niet inhalen om te laten stoppen. Inmiddels waren er meerdere eenheden aangesloten bij de achtervolging.

De auto reed van de A348 de A12 op richting Arnhem. Hier gooide hij iets uit de auto. Dit voorwerp kwam vervolgens tegen een politieauto aan en raakte hierdoor beschadigd.

Via de afslag Arnhem-Noord en rijdend richting Terlet, wilde de auto met verdachte linksaf de Koningsweg oprijden. Daar kon de politie de verdachte klemrijden en hem aanhouden, samen met Politie Arnhem-Noord

De gestolen goederen uit het bedrijfspand lagen nog in het voertuig. De politie wil de beveiligingsmedewerker van Securitas Nederland erg bedanken voor zijn snelle reactie en het bellen van 112!

foto politie Rivierenland Oost