Koningin Máxima bij ondertekening convenanten Méér Muziek in de Klas Lokaal in Zevenaar

Koningin Máxima bij ondertekening convenanten Méér Muziek in de Klas Lokaal in Zevenaar

31 mei 2018 Uit Door admin

Zevenaar – Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdag 27 juni 2018 aanwezig bij de ondertekeningen van de lokale samenwerkingsconvenanten muziekonderwijs in de Liemers (Gelderland) en in de provincie Limburg. Koningin Máxima is erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

De convenanten vloeien voort uit het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie heeft tot doel dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland in 2020 goed en structureel muziekonderwijs krijgen. Het project Méér Muziek in de Klas Lokaal draagt hier aan bij door regionale partners te stimuleren om een officiële samenwerking aan te gaan. Hiermee kan muziekonderwijs duurzaam verankerd worden. In november 2017 werd het eerste convenant getekend in de stad Groningen.

Zevenaar
’s Ochtends is Koningin Máxima aanwezig bij de ondertekening van het convenant waarin verschillende samenwerkingspartners in Gelderland beloven dat 9000 basisschoolkinderen in 2020 structureel muziekonderwijs krijgen. De basis hiervoor is gelegd door culturele organisatie Kunstwerk!. Deze organisatie is tien jaar geleden gestart met het geven van muzieklessen door muziekdocenten op de basisschool waardoor 75% van de Liemerse basisscholen nu muzieklessen krijgen. Voorafgaand aan de ondertekening wordt ze voor theater Het Musiater ontvangen door duizend Liemerse kinderen met een speciaal lied uitgevoerd door het Liemers Jeugdorkest, een kinderkoor en musici uit de regio.