Koningin Máxima brengt bezoek aan Von Gahlen, winnaar Koning Willem I Prijs

Koningin Máxima brengt bezoek aan Von Gahlen, winnaar Koning Willem I Prijs

19 mei 2022 Uit Door admin

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een werkbezoek gebracht aan Von Gahlen in Zevenaar. Het familiebedrijf ontwerpt en ontwikkelt laboratoriuminrichtingen voor de productie van nucleaire geneesmiddelen en is winnaar van de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB.

Von Gahlen ontwikkelt onder andere hot cells waarin nucleaire medicijnen worden geproduceerd. De hot cell beschermt mensen tegen radioactieve straling tijdens de productie van medische isotopen voor de diagnostiek en de behandeling van diverse vormen van kanker en hart- en vaatziekten. De  transportverpakkingen voor het veilig vervoeren van nucleaire geneesmiddelen worden ook door Von Gahlen gemaakt.

Donderdagmiddag kwam de Koningin aan op de Kelvinstraat in Zevenaar en werd welkom geheten door de Commissaris van de Koning, dhr. John Berends en de burgemeester van Zevenaar dhr. Lucien van Riswijk waarna kennis werd gemaakt met de directeuren van Von Gahlen, De broers Jaap en Alex Duiker.

Het werkbezoek begon met een gesprek met de huidige directeuren, hun voorgangers en met leden van het managementteam over de geschiedenis van Von Gahlen, actuele ontwikkelingen en de uitdagingen voor de toekomst. Aansluitend heeft Koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf gekregen waarbij het hele proces van ontwerp tot eindproduct inzichtelijk is gemaakt. Het bezoek werd afgesloten bij een tweede productielocatie van Von Gahlen, die in gebruik is genomen voor de bouw van een supercel van tien hot cells voor een Amerikaanse klant.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden- en kleinbedrijf. De Plaquette voor duurzaam ondernemerschap beloont daarnaast duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting en bezocht eerder ook schoonmaakbedrijf CSU en Gulpener Bierbrouwerij, de andere winnaars van 2020.