Laatste weekeindafsluiting IJsselbrug Doesburg

Laatste weekeindafsluiting IJsselbrug Doesburg

1 augustus 2016 Uit Door admin

Doesburg – De IJsselbrug wordt in het weekend van 5 tot 8 augustus afgesloten voor de laatste afrondende werkzaamheden. Rijkswaterstaat brengt een slijtlaag op het betondek en wordt de weg voor en na de brug geasfalteerd. Na deze werkzaamheden hoeft de brug de komende jaren niet meer afgesloten te worden voor groot onderhoud.

foto: Rijkswaterstaat

foto: Rijkswaterstaat

Hinder
Auto-, motor-, vracht- en landbouwverkeer kan tijdens deze afsluiting geen gebruik maken van de brug. Zij kunnen omrijden via Zutphen of de A12. Landbouwverkeer kan ook omrijden via Zutphen of Westervoort, maar volgt een iets andere route in verband met te grote snelheidsverschillen. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Hulpdiensten, Openbaar Vervoer, ontheffing houders, (brom)fietsers, voetgangers en brommobielen kunnen wel gebruik blijven maken van de brug via het verbrede fietspad aan de noordzijde (aan de kant van Zutphen).

Tijdens de weekeindafsluiting is de Westervoortsebrug (mogelijke alternatieve route) gesloten voor auto-, motor- en vrachtverkeer dus deze brug kan niet als omleiding gebruikt worden. Landbouwverkeer kan dan wel gebruik maken van de Westervoortsebrug.

Oproep
Werken aan de weg kan niet zonder overlast of hinder voor de weggebruikers. Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Automobilisten worden dringend verzocht zich te houden aan de omleidingsroutes. Dit bevordert de veiligheid en voorkomt overlast voor de directe omgeving door sluipverkeer. Volg ook aanwijzingen op van verkeersregelaars indien deze worden ingezet.

Actuele informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden staan in de gratis app ‘IJsselbrug Doesburg’. Deze kunt u downloaden via de App Store of Play Store. Voor vragen over de omleidingsroute kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland via telefoonnummer 026 359 99 99 of via e-mail

De exacte tijden zijn van vrijdag 5 augustus 21.00 uur tot maandag 8 augustus 06.00 uur.

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele wijzigingen worden bekend gemaakt via de lokale media, de website, de gratis app en met borden langs de weg.