Maandag 8 juli groot onderhoud Pleijroute (N325) van start

Maandag 8 juli groot onderhoud Pleijroute (N325) van start

2 juli 2019 Uit Door admin

Hinder niet te vermijden, wel te verminderen. Ga voorbereid op weg

Vanaf maandag 8 juli wordt het even doorbijten voor weggebruikers op de A325 en de Pleijroute (N325). De voorbereidingen zijn al 2 weken eerder gestart maar het echte werk gaat nu beginnen. Het groot onderhoud wordt uitgevoerd door Combinatie De Jong Zuurmond B.V. – Dostal Wegenbouw B.V. De asfaltlaag wordt vervangen en de vangrail aan de middenberm van de A325 wordt gerenoveerd. Aan de Pleijroute (N325) komen vier pechhavens. Het verkeer zal hinder ondervinden van deze werkzaamheden door de afsluitingen en omleidingen in verschillende fasen. Doorgaand verkeer vanuit Nijmegen en de A15 met bestemming Arnhem-Noord en A12 knooppunt Velperbroek wordt omgeleid vanaf knooppunt Ressen via A15 (knooppunt Valburg) – A50 (knooppunt Grijsoord) – A12 naar knooppunt Velperbroek. Het advies is om alternatieven zoals de fiets, openbaar vervoer te gebruiken als dat kan, alleen gebruik te maken van de officiële omleidingsroutes en rekening te houden met een vertraging van 15 tot 20 minuten zonder file.

Fase 1 – 8 tot 18 juli afsluiting Pleijroute (N325) tussen Nijmeegseplen en Velperbroek
Het werk wordt uitgevoerd in drie fasen. Er wordt 7 dagen per week gewerkt. Ook ’s nachts. In fase 1 krijgt de N325 nieuw asfalt, er worden pechhavens aangelegd en de voegovergangen van viaducten worden vervangen. De weg is afgesloten voor alle verkeer vanaf het Nijmeegseplein (Arnhem) tot aan het knooppunt Velperbroek (A12 – Pleijroute). In de andere richting vanaf knooppunt Velperbroek naar het Nijmeegseplein is de Pleijroute (N325) wel open.

De bedrijventerreinen IJsseloord 1 en Industriepark Kleefse Waard (IPKW) bereikbaar vanaf de A12 en de N325. Vanaf deze bedrijventerreinen volgt het verkeer richting de A12 de omleidingsroute via de N325, A325 en de A15. IJsseloord 2 blijft bereikbaar tussen 6.00 en 21.30 uur via de Pleijroute (N325) voor verkeer vanaf Velperbroek en vanaf het lange Water (Presikhaaf). IJsseloord 2 verlaten kan tussen 6.00 en 21.30 uur via de N325 richting Arnhem-Zuid of oversteken naar het Lange Water (Presikhaaf).

De kruising N325 met IJsseloord 2 is afgesloten op maandag 8 juli tussen 0:00 uur en 6:00 uur en op maandag 8 juli tussen 21:30 uur en dinsdag 9 juli 6:00 uur. IJsseloord 2 is dan te bereiken en te verlaten via de Schaapsdijk.

A325 snelheid omlaag naar 70 km per uur
Op de A325 gaat de snelheid tot 4 oktober terug van 100 naar 70 km/uur. Deze permanente, verplichte snelheid geldt zowel overdag als ‘s nachts. Dit is een veiligheidsmaatregel voor weggebruikers én wegwerkers. Hier wordt op de gebruikelijke manier gehandhaafd. Deze maatregel hangt samen met de afsluitingen en het plaatsen van barriers op de weg die tijdelijk de vangrail vervangen. Hierdoor wordt de rijstrook smaller.

Goed plannen, geduld en rekening houden met ieders veiligheid
Het advies aan iedereen is om goed rekening te houden met de werkzaamheden, de reis op tijd te plannen,  veilig te blijven rijden en geduld te hebben. De overlast duurt één zomer. Daarna is de weg weer spic en span wat bijdraagt aan de veiligheid en de doorstroming.

Meer informatie op websites
Kijk voor actuele verkeersinformatie op www. bereikbaargelderland.nl. Kijk voor informatie over de werkzaamheden, informatiebladen met kaartjes per werkfase en veelgestelde vragen op www.gelderland.nl/a325-n325.