Man aangehouden met zeven gestolen fietsen

20 januari 2015 Uit Door admin

Bf2xllyCQAAMBOCLathum – Maandag 19 januari heeft de politie een 19-jarige Poolse man aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. In de auto waar de man in reed trof de politie zeven gestolen fietsen aan.

De politie werd getipt dat de man mogelijk een fiets gestolen zou hebben en hield hem rond 16.30 uur ter controle staande in Lathum.

In zijn voertuig trof de politie zeven fietsen aan met doorgeknipte sloten. De man is aangehouden op verdenking van fietsdiefstal en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Dinsdag 20 januari heeft de politie de herkomst van de fietsen onderzocht. Alle fietsen bleken gestolen te zijn. Van sommige eigenaren was een aangifte binnen, van andere fietsen is de eigenaar via de rijwielhandelaar achterhaald. Alle fietsen gaan terug naar hun rechtmatige eigenaar. Tegen de man maakt de politie proces-verbaal op.

Doe altijd aangifte!
De politie benadrukt met klem dat het bij diefstal van uw fiets altijd van groot belang is om aangifte te doen bij de politie. Regelmatig lukt het de politie namelijk helaas níet om een eigenaar te achterhalen bij aantreffen van gestolen fietsen. Ook komt uw fiets alleen in het fietsdiefstalregister op internet (www.fietsdiefstalregister.nl) als u aangifte doet.