Mega live volgdienst van de politie

Mega live volgdienst van de politie

3 oktober 2017 Uit Door admin

Altijd al willen weten hoe het is om bij de politie te werken? Op vrijdag 13 oktober organiseert Politie Rivierenland-Oost, gemeenten Rijnwaarden, Zevenaar, Duiven én Westervoort een mega volgdienst. Die dag zijn alle politieteams uit de regio live te volgen via Facebook.

Week van de veiligheid
De volgdiensten worden georganiseerd in het kader van de ‘week van de veiligheid’. Als toeschouwer zit je virtueel op de achterbank van een dienstvoertuig en krijg je zoveel mogelijk van de meldingen tijdens een dienst mee. Heb je meldingen, verzoekjes uit de wijk of vragen over het politiewerk, dan kun je deze op die pagina posten. De politie probeert dit dan zoveel mogelijk mee te nemen tijdens deze late dienst.

Donkere dagen
Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit (overvallen en inbraken) toe. Tijdens deze dienst zal de politie hier aandacht aan besteden, zodat zowel de inwoners en ondernemers uit de regio goed zijn voorbereid op deze periode. 

Hoe werkt het ?
Ga 13 oktober naar het evenement op de Facebookpagina van de Politie . Klik op de knop ‘gaat’ bij dit evenement. Zo ontvang je automatisch de meldingen die de politie post. Op deze manier wil de politie meer inzage geven in hun werkzaamheden. Tijdens deze dienst zullen de meldingen, voor zover dat mogelijk is (gelet op de privacy), hier gepost worden en zal de pagina actief worden uitgelezen en bijgewerkt.

De politie zal tussen 14.00 en 23.00 uur zijn volgdienst houden. Let op!!! Bel bij spoed altijd 112. Meld ook verdachte situaties gewoon telefonisch via onze meldkamer. Dan kunnen zij de dichtstbijzijnde auto aansturen. Dus alleen meldingen die eventueel uitgesteld kunnen worden via de reacties, al het andere gewoon telefonisch.