Melding ramkraak eindigt in aanhouding met zak wiet

Melding ramkraak eindigt in aanhouding met zak wiet

24 augustus 2017 Uit Door admin

Zevenaar – In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie in Zevenaar een melding door dat er in de gemeente Utrecht een ramkraak had plaats gevonden op een juwelier. Hierbij zou een voertuig met hoge snelheid zijn weggereden richting de snelweg.

Diverse politievoertuigen en een helikopter waren betrokken bij deze melding. De politie reed ter hoogte van Duiven en hoorde dat het voertuig met hoge snelheid richting de Duitse grens reed. Echter was nog onduidelijk wat het exacte voertuig was. Er was wel een vermoeden.

Uiteindelijk passeerde een Duits voertuig ter hoogte van Duiven/ Zevenaar, welke aan de beschrijving voldeed. Hierop volgend heeft de politie het voertuig tot stoppen gedwongen en voor de zekerheid hebben ze het voertuig klem gezet, zodat deze niet kon wegrijden.

Na ondervraging bleek dat de twee inzittenden niets met de ramkraak te maken hadden. Bij controle van de personen en tas kwam er een zwarte sealbag tevoorschijn. Hierin bleek een grote hoeveelheid hennep te zitten.
Beide personen zijn aangehouden voor de Opiumwet en worden verhoord door de recherche. Uiteindelijk bleek het te gaan om ruim 1 kilo aan henneptoppen. Het voertuig is ook in beslag genomen en afgesleept door de berger.