Nacht van de Nacht zaterdag 24-10

Nacht van de Nacht zaterdag 24-10

19 oktober 2015 Uit Door admin

nacht van de nachtZevenaar – Zaterdag 24 oktober doet Zevenaar mee aan de Nacht van de Nacht. Dan is het in Zevenaar donkerder dan normaal. Doet u ook mee om Zevenaar deze nacht donker te maken en aandacht te vragen voor lichtvervuiling?

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Met deelname aan deze nacht, waarop ook de wintertijd ingaat, wil de gemeente Zevenaar aandacht vragen voor de schoonheid en de functie van duisternis.

Ook in Zevenaar gaat het licht uit
Deelname aan de Nacht van de Nacht betekent voor de gemeente Zevenaar dat op zaterdag 24 oktober na 23.00 uur eenmalig de openbare verlichting op verschillende plekken in de gemeente gedeeltelijk of geheel wordt uitgeschakeld.

1. Babberich: Maatjesweg en parkeerplaats SV Babberich (geheel).
2. Giesbeek: Meentsestraat, Pastoor Slingerstraat, Meester Willemsenstraat, Burgemeester van Rielstraat, gedeelte Binnenweg en gedeelte Wethouder Tieckenstraat.
3. Lathum: Kerkstraat, verlichting voor het aanschijnen van de kerk.
4. Oud Zevenaar: Paddestoel (geheel), Holthuizerpad (geheel); de wijk Ooy (geheel).
5. Zevenaar: Hunneveldweg en gedeelte Mercurion (om en om), Ringbaan Zuid, zowel de rijbaan als de fietspadverlichting; Sportpark Hengelder bij DCS en OBW (geheel).
6. Hoofdrijbaan de Methen.
7. Industrieterrein Zuidspoor.

Doet u ook mee?
Wilt u de Nacht van de Nacht ondersteunen? Dat is heel eenvoudig. U kunt tijdens de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober de buiten- en tuinverlichting uitdoen. Bedrijven kunnen de verlichting van de bedrijfsruimte en de buitenreclame doven. Daarmee geeft u aan dat u oog heeft voor de belangen van mens en dier en bespaart u energie.

Meer informatie over de Nacht van de Nacht is te vinden op de site www.nachtvandenacht.nl.