Nic de Reus uit Zevenaar Nederlands Amateur Poker Kampioen

Nic de Reus uit Zevenaar Nederlands Amateur Poker Kampioen

4 februari 2015 Uit Door admin

Nic-de-Reus-740x357Didam – Nic de Reus uit Zevenaar is afgelopen zaterdag de Nederlands Amateur Poker Kampioen van Didam geworden. Hij legde beslag op alweer de negende NAKP voorronde, door heads-up af te rekenen met Remy van Voorbergen. Tijdens de beslissende hand gingen de resterende chips van Remy naar het midden, maar bleef de K-7 van de Reus staan, waardoor het toernooi in Didam door een speler uit Zevenaar werd gewonnen.

Dat het Nederlands Amateur Kampioenschap Poker een groot succes is moge duidelijk zijn. Ook in Didam was alles weer tot in de puntjes verzorgd en de toernooiorganisatie, in dit geval onder leiding van Evert Jan Van IJzendoorn, verdient dan ook een erg groot compliment. Het in Didam populaire, partycentrum Jan & Jan, fungeerde als speellocatie, en ook dit was weer een schot in de roos. Alles zag er fantastisch uit, het personeel was heel vriendelijk, er was voldoende ruimte voor zowel spelers als toeschouwers en het parkeren leverde ook geen enkel probleem op. In totaal kwamen er 92 spelers op de NAKP voorronde in Didam af, wat natuurlijk fantastisch is voor zo’n nieuw initiatief.

Structuur
Alle spelers aan het toernooi begonnen met een start stack van 4500 punten, waarbij in het eerste level met blinde werd gespeeld van 25/50. Iedere vijftien minuten werden de blinds verhoogt en na level 5 en voor de finaletafel was er een korte pauze van wederom vijftien minuten. Vooral tijdens de eerste vijf levels werd er overal fanatiek gekaart en kwamen er weer een boel bijzondere en opmerkelijke potten langs. Na de pauze veranderde het spel, want de blinds waren op dat moment al 200/400 waarbij de meeste spelers met zo’n 15 tot 20 big blinds speelde. De term all-in volgde dan ook veelvuldig, maar dat is iets wat simpelweg niet te voorkomen was in verband met de tijdsdruk. Er deden 92 spelers mee, en om elf uur in de ochtend beginnen is natuurlijk geen optie. De toernooiorganisatie heeft dus geen andere keus dan voor een structuur te kiezen waarbij 100 spelers in zo’n vijf uur klaar moeten zijn.

Heads-up
Na zo’n 4,5 uur spelen werd de finaletafel bereikt en de chiplead wisselde tussen verschillende spelers. Nic de Reus bleek uiteindelijk de sterkste door heads-up, Remy van Voorbergen te verslaan. Nic maakte het karwei uiteindelijk af met K-7 en plaatste zich als winnaar direct voor de finale op 4 juli in het Golden Tulip Hotel de Heerlickheijd in Ermelo. Runner-up van Voorbergen plaatste zich ook voor de finale. Kevin Kraak eindigde op de derde plaats en heeft zichzelf daardoor verzekerd van een wildcard.

1e Nic de Reus
2e Remy van Voorbergen
3e Kevin Kraak
4e Stefan van Elburg
5e Bowie Jansen
6e Bessel van Looyengoed
7e Ronald Klein Mentinck
8e Bram Derksen
9e Sebastiaan Kniest
10e Jan Chen

bron: Pokeren.nl