Ome Joop’s Tour in 2018 naar Groningen

Ome Joop’s Tour in 2018 naar Groningen

18 mei 2018 Uit Door admin

Ome Joop’s Tour is al jarenlang een begrip in Arnhem en omgeving. De inschrijving staat ook open voor kinderen uit Duiven, Westervoort en Zevenaar. Deze unieke fietsronde heeft zich een vaste plaats in de historie verworven als een tiendaags kinderfeest op wielen. De organisatoren van Ome Joop’s Tour hebben sinds de start in 1950 een sleutel voor succes gevonden. De vrijwilligers van Ome Joop’s Tour investeren in een belangrijke, maar tevens kwetsbare doelgroep.

Tien dagen op de fiets, tien dagen lang in- en ontspanning, tien dagen lief en leed delen. Deze unieke wielerronde vindt traditioneel plaats aan het begin van de zomervakantie en is gebaseerd op een ijzersterke formule, waarin jongens en meisjes tien dagen met respect en aandacht voor elkaar gezamenlijk optrekken.

In hun kielzog volgt een karavaan van verzorgers, helpers, begeleiders, familie en vrienden. Ome Joop’s Tour is ook voor hen een feest, een happening waar vol verlangen naar wordt uitgekeken. Ome Joop’s Tour vindt in 2018 plaats vanaf zondag 22 juli tot en met woensdag 1 augustus. De ronde trekt dit jaar via Ulft, Deventer, Hellendoorn, Hoogeveen, Groningen, Loon op Zand, de Efteling, Oss en Rhenen terug naar Arnhem.

Voorwaarden voor deelname

Basisschoolleerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan Ome Joop’s Tour. Niet alleen uit Arnhem, maar ook kinderen uit de omliggende gemeentes Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rheden, Westervoort en Zevenaar zijn van harte welkom. (LET OP: kinderen moeten 10, 11 of 12 jaar zijn tijdens de tour of met andere woorden: geboren zijn op of tussen 2-8-2005 en 22-7-2008).

Kinderen van ouders met een GelrePas kunnen voor €20,- mee met Ome Joop’s Tour. De kosten voor deelname zonder Gelrepas bedragen € 120,-. Voor dat bedrag krijgen de kinderen een geweldige vakantie met leuke en sportieve uitstapjes, eten, drinken en snoep. Wie graag mee wil met Ome Joop’s Tour, kan dat kenbaar maken door het belangstellingsformulier in te vullen op de site van OJT: www.omejoopstour.nl.

De belangstelling is groot, het aantal beschikbare plaatsen nog maar beperkt.