Ontruiming van een pand op het Gelders Eiland

Ontruiming van een pand op het Gelders Eiland

17 maart 2024 Uit Door admin

Gelders Eiland – In de afgelopen maanden heeft de politie meerdere meldingen ontvangen die uitnodigden tot nader onderzoek. De meldingen varieerden van klachten van overlast, winkeldiefstallen, doelloos rondzwerven, openbaar dronkenschap, ruzies, vechtpartijen en wangedrag.

Eén ding hadden al deze meldingen gemeen: in alle gevallen waren er buitenlandse arbeiders bij betrokken, die allemaal ook in hetzelfde pand verbleven. Al deze zaken bezorgden omwonenden en andere inwoners van de gemeente veel overlast.

Na onderzoek door de politie, de gemeente Zevenaar en de Nederlandse arbeidsinspectie, is besloten dat de gemeente een ‘last onder dwangsom’ aan de eigenaar van het pand heeft uitgereikt. Dit omdat het pand niet voldeed aan het bestemmingsplan (namelijk het huisvesten van één gezin). Het pand moest dus leeg opgeleverd worden, anders zou een dwangsom volgen.

De eigenaar heeft ervoor gekozen om de boete niet te betalen. Alle bewoners zijn afgelopen februari gesommeerd het pand te verlaten. Twee van hen zijn overgedragen aan de autoriteiten van het land van herkomst, in verband met strafbare feiten die ze daar gepleegd hadden. Dankzij de oplettendheid en de meldingen van de omwonenden, heeft de politie gezamenlijk een dossier kunnen vormen en hierop actie kunnen ondernemen.