Open dag bij ZevenAARDIG

Open dag bij ZevenAARDIG

5 oktober 2022 Uit Door admin

De sociale onderneming ZevenAARDIG biedt bezoekers zaterdag 8 oktober een kijkje achter de schermen. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er in het bedrijf aan de Voltastraat in Zevenaar rondleidingen en er zijn workshops ‘mixed media’ van gediplomeerd creatief coach Erica Bergenhenegouwen.

ZevenAARDIG ondersteunt sinds 2020 mensen uit de Liemers voor wie de reguliere arbeidsmarkt te hoog gegrepen is. Aan het roer staan Dick Nieuwland en Elle Joosten, die hun cliënten liever ‘meewerkers’ noemen. De meewerkers doen licht productiewerk en helpen mee in de weggeef-winkel met tweedehands kleding, speelgoed, boeken en planten. ZevenAARDIG verhuurt tevens flexplekken en vergaderruimten.

Tijdens de Kom eens kijken-dag presenteert ZevenAARDIG een nieuwe activiteit: een begelei-dingstraject voor sportverenigingen. ZevenAARDIG gaat samen met hert verenigingsleven Kansrijk Liemers proberen om vraag en aanbod van verenigingen en vrijwilligers aan elkaar te koppelen. De vrijwilligers kunnen worden ingezet voor administratieve taken, terreinonderhoud, kantinewerkzaamheden, sportkleding wassen enzovoort. Aanleiding is het grote tekort aan vrijwilligers waarmee vrijwel alle verenigingen kampen.