Overeenkomst over glasvezel in het buitengebied van Duiven en Zevenaar.

Overeenkomst over glasvezel in het buitengebied van Duiven en Zevenaar.

17 juni 2019 Uit Door admin

Duiven/Zevenaar – Het sein staat op groen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar. Op maandag 17 juni 2019 hebben wethouders Gemma Tiedink van de gemeente Duiven en Hans Winters  van de gemeente Zevenaar een samenwerkingsovereenkomst met Delta Rijssen Glasvezel Investeringen B.V. ondertekend, die deze aanleg mogelijk maakt. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor de aanleg van glasvezel in een groot deel van het buitengebied van de twee gemeenten.

Delta start in september met de wervingscampagne voor inwoners onder de naam ‘Digitale Stad’. De inwoners van het buitengebied in de gemeenten Zevenaar en Duiven krijgen een aanbod van Digitale Stad voor de aansluiting van hun woning. Bij voldoende aanmeldingen legt Digitale Stad glasvezel aan. Als Digitale Stad start met de aanleg van glasvezel in het buitengebied dan sluit het bedrijf ook de Zevenaarse kernen Aerdt, Herwen en Spijk en in Duiven de kernen van Groessen en Loo aan. Inwoners van deze kernen hoeven zich niet eerst aan te melden. De aanleg begint in het najaar van 2019. Medio 2020 is de aanleg gereed.

Wethouder Gemma Tiedink is enthousiast over de ondertekening van de overeenkomst. “Delen van het buitengebied van de gemeente Duiven zijn nog niet aangesloten. Vooral voor de bedrijfsvoering van bijvoorbeeld agrarische bedrijven is snel internet heel belangrijk. Mooi dus dat we met deze overeenkomst ook deze gebieden voorzien van snel internet door glasvezel.”

Met de komst van glasvezel wordt het internet sneller, de tv scherper en het geluid helderder. Het netwerk is stabieler dan de traditionele koperkabel.

Inwoners van het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar kunnen op www.digitale-stad.nl zien of hun adres in het projectgebied van Digitale Stad valt. Daar kunnen zij ook meer informatie over glasvezel in het buitengebied vinden en zich voor een glasvezelaansluiting aanmelden.