Overvaller klem onder rolluik

Overvaller klem onder rolluik

16 januari 2016 Uit Door admin

WP177Zevenaar – De politie heeft op vrijdagavond om 21.00 uur een 23-jarige man uit Rotterdam gearresteerd in Zevenaar. De man lag geklemd onder het rolluik van een juwelier, nadat hij kort daarvoor met anderen de winkel had overvallen. Niemand van het personeel raakte gewond.

Op vrijdagavond vond de overval plaats aan de Grietsetraat; 3 daders waren daarbij betrokken. De daders gingen het pand binnen; 4 medewerkers bevonden zich in een andere ruimte. De overval werd duidelijk door het wapen dat een dader bij zich had evenals een bivakmuts die werd gedragen. De daders vernielden vitrines en namen hun buit mee, bestaande uit enkele cassettes.

Op dat moment liet het personeel de rolluiken zakken en konden 2 daders nog ontkomen; de 3e dader kwam klem te zitten onder het rolluik. In de directe omgeving van de ingeklemde verdachte lag een vuurwapen; een getuige heeft dit bij de verdachte vandaan geschopt. De arrestant is voor het verdere onderzoek door het overvallenteam, overgebracht en ingesloten op het politiebureau.

Verder onderzoek

Politieagenten hebben direct met getuigen gesproken. De Forensische opsporing heeft evenals de speurhondengeleider onderzoek gedaan bij en in de omgeving van de juwelier.
Zaterdag is er verder (buurt)onderzoek gedaan naar het signalement, identiteit en vluchtroute van de andere overvallers. Daarvoor worden de verklaringen van mogelijke getuigen bekeken. Zodra meer informatie bekend is, volgt aanvulling op dit bericht.

 video: nebe4video