Parkeren in Zevenaar

Parkeren in Zevenaar

Als u het centrum van Zevenaar bezoekt, is het handig om op de hoogte te zijn van het parkeerbeleid en de mogelijkheden. Hieronder vindt u alle details over parkeren in Zevenaar, inclusief tarieven, parkeertijden en betaalmethoden.

Parkeertijden en -tarieven:

  • Maandag t/m donderdag: 9:00 – 19:00 uur
  • Vrijdag: 9:00 – 21:00 uur
  • Zaterdag: 9:00 – 18:00 uur
  • Op zon- en feestdagen kunt u gratis parkeren.

Tarieven:

  • Standaardtarief: € 0,90 per 60 minuten
  • Gereduceerd tarief: € 1,90 voor 5 uur, € 3,80 per dag

Overzicht parkeerzones
Overzicht parkeerautomaten

Parkeerautomaat:

Bij elke parkeerautomaat in Zevenaar voert u eenvoudigweg het kenteken van uw auto in. U hoeft dus niet terug te lopen naar uw auto om een kaartje achter de voorruit te plaatsen. Betalen kan zowel met pin als contant geld.

Stadspas of parkeerapp:

Wist u dat u uw parkeergeld ook gemakkelijk kunt betalen met uw mobiele telefoon of stadspas? Geen gedoe met pinpassen of contant geld meer. Met de stadspas of een parkeerapp betaalt u achteraf en per minuut, waardoor u nooit te veel betaalt. Kijk voor meer informatie over de stadspas op www.stadsparkeren.nl en vergelijk parkeerapps op www.vergelijkmobielparkeren.nl.

Handige tips voor fietsers:

Voor fietsers zijn er diverse fietsenrekken beschikbaar in het centrum van Zevenaar. Let op: het wordt niet gewaardeerd om uw fiets direct voor een winkel te plaatsen. Gebruik de beschikbare fietsenrekken om uw fiets veilig te parkeren tijdens uw winkelbezoek.

Bekijk onderstaande link voor een instructievideo over hoe de parkeerautomaten werken: