Praktijkschool Symbion houdt open dag

Praktijkschool Symbion houdt open dag

20 januari 2016 Uit Door admin

De Liemerse school voor praktijkonderwijs Symbion houdt woensdag 3 februari van 16.00 tot 19.30 uur open dag. Bezoekers kunnen uitgebreid rondkijken of deelnemen aan een rondleiding. Kinderen mogen ook zelf de handen uit de mouwen steken.

WP209De belangrijkste doelstelling van Symbion is leerlingen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Om dit te bereiken worden onder andere branchegerichte opleidingen en stages ingezet. Het motto van Symbion is dan ook ‘Leren in de echte wereld’. De ‘branchegerichte oplei-dingen’ zorgen voor een aanzienlijk grotere kans op werk in sectoren als de detailhandel, de techniek, zorg en welzijn en de groenvoorziening. Voor de stages werkt Symbion nauw samen met bedrijven en instellingen. Stagebedrijven roemen de school vanwege de betrouwbaarheid, korte lijnen en enorme betrokkenheid van de medewerkers.

Symbion werkt volgens de Symbion-methode. Een belangrijk onderdeel is PrO-Plus. In deze leerroute worden de theorievakken op het niveau van vmbo-bb gegeven. Sommige Pro-Plusleerlingen stappen over naar het vmbo. Symbion kijkt wel altijd kritisch of dat ook echt een beter toekomstperspectief oplevert. Voor veel leerlingen is de Symbion-methode effectiever. Symbion verwierf in 2013 het predikaat ‘Excellente school’. Symbion is gevestigd aan de Hoge Witteveld 2 in Didam.