Projecttheater SevenArt speelt Stromen van Liefde

Projecttheater SevenArt speelt Stromen van Liefde

24 februari 2018 Uit Door admin

Op zondag 11 maart speelt Projecttheater SevenArt in Kunstwerk! Het Musiater twee keer de gloednieuwe voorstelling Stromen van Liefde, één keer in de middag en één keer in de avond. De voorstelling is geschreven door Rien van den Heuvel en de regie is in handen van Wijnand Oosterhof. Deze ontmaskerende voorstelling, voor iedereen vanaf 10 jaar, gaat over het leven hier in de liefdevolle armen van de Rijn en over onze verantwoordelijkheid voor de waterkwaliteit en de waterveiligheid.

Plot
Poppenspeelster Manuka bracht met haar poppen Rhenus, Gaja en Mare en het publiek jarenlang met veel succes de mythe Stromen van Liefde tot leven. Het meisje Eva loopt na een ruzie met haar ouders weg van huis. Na een wonderlijke nacht maakt Eva kennis met Manuka en haar poppen. Als die Stromen van Liefde voor haar hebben opgevoerd, schenkt Manuka de poppen aan Eva. Ze vraagt Eva om de voorstelling overal te brengen waar mensen zijn. Samen met de toeschouwers in de zaal geeft Eva haar eerste voorstelling van Stromen van Liefde.

Cast en crew
De cast van Stromen van Liefde is een selectie uit de beste amateurspelers en theatermakers uit de regio De Liemers en erg variërend in leeftijd. Rinske (die Eva speelt) is pas 13 jaar oud en heeft nu al in meerdere voorstellingen gespeeld. Dat geldt ook voor de overige spelers, zij hebben allen aan meerdere producties meegewerkt. Naast Rinske staan Jannie Oudendijk, Michel Jonker en Yvonne Gunneman op de planken. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het decor en de kleding door Riet Mooren en Melissa Glasbergen. Mayke van den Broek componeert de muziek en zal deze ten gehore brengen tijdens de voorstellingen.

Waarom dit stuk?
De gemeente Zevenaar vormt het begin van de Nederlandse delta en speelt door haar ligging aan de rivierarmen Rijn en IJssel een grote rol als het gaat om de waterkwaliteit en de waterveiligheid, die van levensbelang zijn voor ons land. De voorstelling maakt de betekenis van deze unieke ligging beleefbaar voor een groot publiek. Deze voorstelling gaat vooral ook over ons eigen leven hier in de armen van de Rijn. Niet alleen onze planeet, maar ook wijzelf bestaan voor meer dan 70 procent uit water. Als we het water vervuilen, vergiftigen we ook ons zelf en de mensen die na ons komen. Het belangrijke mythologische verhaal van Nederland wordt in deze voorstelling geplaatst in een herkenbare eigentijdse situatie, waardoor Stromen van Liefde ook voor de opgroeiende generaties van grote betekenis wordt, omdat we er gezamenlijk in op zoek gaan naar ons eigen aandeel in het geheel. De centrale vraag is: Wat kunnen we zelf doen? Het gaat om ons eigen leven.

Praktische informatie
De voorstelling wordt op 11 maart 2018 gespeeld om 14.30 uur en om 20.15 uur en duurt ongeveer een uur. Kaartjes zijn via de website van Kunstwerk! Het Musiater te koop en kosten € 10,- per persoon. Iedere bezoeker ontvangt een uniek programmaboek met achtergronden en bijdragen van inwoners en bedrijven uit Zevenaar en omstreken. Volg de ontwikkelingen rondom Stromen van Liefde via de website en Facebook.
www.stromenvanliefde.nl

Bedrijven en instellingen
We zijn nog op zoek naar bedrijven en instellingen die de voorstelling financieel willen ondersteunen. Zij kunnen getuigen van hun eigen ‘Stromen van Liefde’. Partners, die het belang van deze voorstelling in deze omgeving onderschrijven, kunnen ons op verschillende manieren ondersteunen. Met deze steun kunnen we deze voorstelling maken en wellicht nog enkele malen herhalen. Daarnaast kunnen we alleen op die manier onze boodschap zo breed mogelijk verspreiden. Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te helpen, bijvoorbeeld door een advertentie af te nemen in ons programmaboek. Echter, er zijn vast nog andere mogelijkheden dus we staan ook open voor uw eigen suggestie. Meer informatie is verkrijgbaar via info@sevenartfestival.nl.