Rijbewijs ingevorderd en boetes na gekke capriolen op de weg

Rijbewijs ingevorderd en boetes na gekke capriolen op de weg

13 april 2023 Uit Door admin

Woensdagavond trof de politie een paar jonge automobilisten aan die gekke capriolen uithaalden. Op een bekende parkeerplaats in Zevenaar troffen zij een jongeman van 22 aan die zonder rijbewijs in een bedrijfsbusje reed. De Velpenaar heeft daarom een proces verbaal gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. De Officier van Justitie zal de hoogte van de boete bepalen.

Iets eerder op de avond zagen andere agenten een auto met hoge snelheid rijden in Duiven. Hierop zijn de collega’s de auto gaan volgen en hebben ze geconstateerd dat de automobilist 121 kilometer per uur reed (gecorrigeerde snelheid), waar 70 kilometer per uur was toegestaan.

Alsof dat nog niet genoeg was, zagen de agenten de hardrijder door rood rijden én een blauw zwaailicht op zijn autodak plaatsen. Hierop is de 19-jarige automobilist staande gehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd in verband met de te hoge snelheid. Ook heeft hij boetes gekregen voor door rood licht rijden en voor het gebruik van een blauw zwaailicht, zonder dat hij daar toestemming voor had. Dit is alleen toegestaan voor hulpdiensten zoals: politie, Brandweer Nederland, weginspecteurs van Rijkswaterstaat maar ook vervoer voor orgaantransplantatie. De Officier van Justitie zal ook hier de hoogte van de boetes bepalen.