Samen voor vluchtelingen? Alle hulp is welkom!

Samen voor vluchtelingen? Alle hulp is welkom!

13 oktober 2015 Uit Door admin

WP051Zevenaar – De laatste weken bieden steeds meer inwoners van Zevenaar spontaan hulp aan voor asielzoekers en vluchtelingen, ook al is er (nog geen) sprake van concrete opvang binnen de gemeente Zevenaar. Dat gebaar waardeert de gemeente en daaraan komen ze graag tegemoet via Het Krachtlokaal.

Wat doet Het Krachtlokaal?
Het Krachtlokaal is een gezamenlijk initiatief van Baston Wonen, Caleidoz Welzijn, politie Gelderland-Midden en gemeente Zevenaar. Via dit initiatief helpen we zoveel mogelijk de inwoners van gemeente Zevenaar die een goed idee hebben voor Zevenaar. Door bijvoorbeeld mee te denken, te ondersteunen of mensen te verbinden. Dat geldt natuurlijk ook voor de – al dan niet concrete – ideeën om asielzoekers en/of vluchtelingen te helpen.

Wat kunt u betekenen?
Op donderdagochtend 15 oktober van 9.00 tot 12.00 uur organiseert Het Krachtlokaal een inloopmoment voor iedereen met een goed idee. Heeft u niet een concreet idee over de manier van hulp bieden, dan bent u uiteraard ook van harte welkom. Samen met u verkennen we graag de mogelijkheden. We ontvangen u graag in Hal 12 naast de ingang van het gemeentehuis aan de Kerkstraat. Meer informatie vindt u via deze link.

Spullen over? Ook welkom!
Wilt u helpen door spullen in te leveren, dan bent u al welkom vanaf dinsdag 13 oktober. In de hal van het gemeentehuis aan de Kerkstraat kunt u vanaf dinsdag naast de receptie spullen afgeven. Die goederen slaan ze graag op, voor het geval er daadwerkelijk asielzoekers of vluchtelingen naar gemeente Zevenaar mochten komen.