Special Olympics zwemkampioene Esmee Anne de Meulmeester uit Giesbeek gehuldigd

Special Olympics zwemkampioene Esmee Anne de Meulmeester uit Giesbeek gehuldigd

19 augustus 2015 Uit Door admin
foto: gemeente Zevenaar

foto: gemeente Zevenaar

Zevenaar – Woensdag 19 augustus is Special Olympics zwemkampioene Esmee Anne de Meulmeester uit Giesbeek gehuldigd in het gemeentehuis van Zevenaar.

Temidden van familieleden, wethouders Van der Werf (jeugd) en Hendriksen (sport), raadsleden, griffie en pers heeft burgemeester Jan de Ruiter ‘Golden Lady’ EsmeeAnne gefeliciteerd met haar uitzonderlijke zwemprestatie.

EsmeeAnne begon al met 14 maanden met zwemmen en had als 6-jarige haar A-, B- en C-diploma. EsmeeAnne: “Ik zwem al mijn hele leven. In het water voel ik me vrij, heb ik geen pijn en kan ik mijn gedachten opzij zetten. Ik blijf voorlopig doorgaan met zwemmen.” Onder grote belangstelling en bewondering zijn EsmeeAnne, haar vriend, ouders, grootouders en nicht toegesproken en gefeliciteerd.

“Mama, deze is voor jou”
Omhangen met zowel haar zilveren als haar gouden medaille, antwoordt ze desgevraagd hoe trots ze is op haar prestatie: “Heel trots, dit had ik nooit van mezelf verwacht! Tijdens de laatste twee banen was ik helemaal kapot. Ik tikte bij de finish de rand aan, maar was te moe om op het scorebord te kijken. Iemand wees me erop en toen bleek ik nummer 1 te zijn. Ik heb zitten huilen, gillen, juichen! Mijn ouders konden er helaas niet bij zijn in Amerika, dus toen ik won, zei ik meteen: ‘Mama, deze is voor jou!’. Ik ben blij dat ik mijn ouders zo trots heb kunnen maken.”

Voorbeeld voor anderen
Zwemster Inge de Bruin is hét grote voorbeeld van EsmeeAnne. “Ze is supersnel, draagt leuke badpakken en heeft altijd haar nagels zo mooi”, aldus EsmeeAnne. Burgemeester Jan de Ruiter gaf in zijn toespraak aan dat EsmeeAnne zelf ook een ‘voorbeeld’ genoemd mag worden. “Ondanks haar beperking heeft ze een olympische topprestatie van formaat geleverd. Daarom, maar ook vanwege haar inzet en doorzettingsvermogen, is EsmeeAnne zelf al een voorbeeld voor anderen.” Dat ze zo gezien wordt door anderen, heeft ze al mogen ervaren. “Een van de meisjes zei tegen mij: ‘Jij bent mijn grote voorbeeld voor later!”.

Goud en zilver
Esmee Anne heeft in Los Angeles deelgenomen aan de Special Olympics World Games, het grootste sportevenement voor mensen met een beperking. Tijdens deze spelen heeft de 16-jarige langeafstandszwemster een gouden medaille behaald op het onderdeel 800 meter. Daarnaast heeft ze, samen met haar estafetteploeg, ook nog een zilveren medaille behaald voor het onderdeel 4x 100 meter. De estafetteploeg bestond verder uit Elisabeth Mansoor, Wessel Everloo en Lars Jacobsen.