Stichting SENT stopt eind april

Stichting SENT stopt eind april

6 april 2016 Uit Door admin

sentBabberich – Het definitieve einde van de Stichting SENT is in zicht. Omdat onder meer de zoektocht naar fondsen, die willen investeren in het Babberichse reïntegratiebedrijf, niet succesvol is geweest, gaat de stekker er op 30 april uit. “Ontzettend jammer en teleurstellend”, aldus oprichter en directeur-bestuurder Pieter Bisselink.

Omdat het kapitaal voor een benodigde professionaliseringsslag ontbreekt, stond het voortbestaan van Stichting SENT al enkele maanden op losse schroeven. In december vorig jaar werd een sluiting aangekondigd per eind januari. Kort voor de deadline echter kwam de directie op dat besluit terug. Er waren hoopvolle contac-ten met fondsen, die mogelijk geld in het bedrijf wilden doneren voor de noodzakelijke professionalisering.

Die contacten zijn nu op niets uitgelopen. Daarbij komt dat voor een gezonde bedrijfsvoering van SENT ruim vijftig deelnemers per dag aanwezig moeten zjn. Met zeven gemeenten in de Liemers en Achterhoek heeft SENT samenwerkingsovereenkomsten. Deze gemeenten hebben recent aangegeven niet te kunnen voldoen aan deze aantallen. Daarop namen bestuur en directie afgelopen week het besluit per eind april met SENT te stoppen.

SENT (‘Samen Een Nieuwe Toekomst’) werd in 2012 opgericht door Westervoorter Pieter Bisselink. Het bedrijf richt zich met een onconventionele aanpak op mensen met een bijstandsuitkering die weer aan de slag willen, aan een betaalde baan te helpen. Werken en praktische coaching door professionals worden gecombineerd met sollicitatieondersteuning. En dat is gebleken zeer succesvol te zijn. Het bedrijf heeft altijd gedraaid zonder gemeenschapsgeld en subsidies.

Dat de deur in Babberich nu toch op slot gaat, ervaart Pieter Bisselink als een grote teleurstelling. Des temeer omdat SENT geen schulden heeft (eigenaar Pieter Bisselink stopte veel eigen geld in de onderneming) en er in principe genoeg werk is binnen Stichting SENT voor mensen met een bijstandsuitkering.