Straatrover op heterdaad aangehouden

Straatrover op heterdaad aangehouden

30 juni 2017 Uit Door admin

Lathum/Giesbeek – Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat er in Giesbeek een vrouw beroofd was van haar armband. De armband was door de dader van haar arm afgerukt.

Nadat de vrouw beroofd was heeft ze gelijk de politie gebeld en gaf daarbij een goed signalement van de dader en ze gaf ook door dat de dader was weggefietst in de richting van de Rivierweg.

Even daarvoor was er in Doesburg ook een mevrouw beroofd van haar gouden kettingen. Het signalement van deze verdachte kwam overeen met de dader in Giesbeek. Er werden meerdere eenheden van de politie die kant op gestuurd waaronder twee motorrijders vanuit Doesburg.

Een van deze motorrijders zag een persoon rijden die aan het signalement voldeed. Deze sprak hij aan. Toen hij de persoon wilde aanhouden gooide de persoon iets weg en ging er vandoor. Na een korte achtervolging heeft de politie hem kunnen aanhouden.

Op de plek waar de persoon wat weggooide is een zakje gevonden waar gouden sieraden in zaten. Toen de verdachte overgebracht werd, kwam er informatie van de collega’s uit Doetinchem dat er daar ook een straatroof was geweest en dat het signalement overeen kwam.

Het onderzoek is in volle gang en de verdachte zal gehoord worden over de straatroven.