Twee inwoners Zevenaar slachtoffer van babbeltruc.

Twee inwoners Zevenaar slachtoffer van babbeltruc.

18 juni 2022 Uit Door admin

Afgelopen week is er minimaal twee keer bij oudere bewoners van het Masiusplein in Zevenaar, een verdacht persoon de woning binnengelaten door middel van een ‘babbeltruc’.

De verdachte kwam bij de ene bewoner aan de deur met de melding dat er gevaar was en bij de andere bewoner dat hij van de medicijndienst was of dat hij zich niet lekker voelde.

In alle gevallen wilde hij overal binnen kijken en keek in kastjes en lades. Bij 1 bewoner vroeg hij waar de sieraden en haar pinpas lagen!

Gelukkig lijkt het er op dat hij in beide gevallen niets heeft meegenomen. Duidelijk is dat er ieder moment weer een slachtoffer kan vallen die wél bestolen wordt, of erger.

Dus:
– Laat nooit iemand binnen die u niet kent en door uw spullen zoeken.
– Geef nooit uw pinpas, pincode of andere persoonlijke spullen af. Ook niet telefonisch. Uw bank zal hier NOOIT om vragen.
– Waarschuw andere mensen voor dit soort oplichters.

Als u een verdachte situatie ziet gebeuren belt u direct 112.

De verdachte van deze twee incidenten was een lange man met een lichte huidskleur, hij had een smal gezicht en was netjes gekleed. Hij was tussen de 20-30 jaar oud.

Gaat er bij u een belletje rinkelen bij dit signalement en deze werkwijze? Of is u of iemand uit uw omgeving dit onlangs overkomen? meld dit dan direct bij de politie via 0900-8844.