Verdachten van bedreiging Giesbeek melden zich.

Verdachten van bedreiging Giesbeek melden zich.

4 januari 2022 Uit Door admin

Op maandag 03 januari 2022 hebben twee minderjarigen zich gemeld bij de politie ivm hun betrokkenheid van de bedreiging n.a.v. het belletje lellen in Giesbeek.

Beide waren in het bezit van een “balletjes” pistool welke niet van een echt pistool te onderscheiden zijn (Zie afbeeldingen).

Al een aantal maanden blijkt een gezin op de Kerkstraat in Giesbeek doelwit te zijn van o.a. belletje lellen. Dit escaleerde op een gegeven moment zo erg dat de bewoner, na tientallen keren negeren, het zat was en de jongens achterna liep. Op de Barenbroeklaan kreeg hij ze te pakken voor een goed gesprek dacht hij… Echter binnen no-time trekt een van de jongens een pistool en zet deze op de borst van de bewoner. De jongens zien kans om er vandoor te gaan. Helaas voor deze jongens zijn ze van baldadig gedrag nu ineens verdachten van bedreiging met een pistool.

Na een oproep van de politie aan de twee verdachten om zich op het hoofdbureau te melden, omdat er ook veel camerabeelden waren van de jongens, hebben de twee minderjarigen zich gemeld bij de politie.

“Deze “nep” wapens zijn veel in omloop ondanks het verbod hierop. Ouders geven vaak aan dat hun kinderen hier alleen thuis en in de tuin mee mogen “spelen”. Helaas zien wij in de praktijk dat het anders gaat. We zijn allemaal jong geweest en luisteren niet altijd even goed naar de gemaakte afspraken. Inleveren of vernietigen is het dringende advies” volgens de politie.

De politie en de recherche in Zevenaar hebben deze zaak verder in onderzoek.

foto’s: wijkagent Florus