Verhalen schrijven met Simon van der Geest

WP088Zevenaar – Simon van der Geest, schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2015 was vrijdag 6 november jl. te gast op het Liemers College in Zevenaar. Heel toepasselijk werd hij verwelkomd in het natuur/scheikundelokaal; het thema van de Kinderboekenweek was immers natuur, wetenschap en techniek.

Simon vraagt, vertelt en leest voor. Hij laat beeldmateriaal zien en inspireert de leerlingen om hun fantasie te gebruiken en verhalen te bedenken. De tijd vliegt voorbij en normaal als de bel gaat, vliegen de leerlingen uit hun stoel, maar nu niet, ze willen meer verhalen en in ieder geval nog een handtekening.

Op Zonegge is het heel normaal dat alle leerlingen op school lezen, minimaal een half uur per week, maar meestal lezen leerlingen wel vaker, bijvoorbeeld wanneer ze klaar zijn met hun weektaak of met een toets. Lezen heeft niet alleen een positief effect op je schoolresultaten, lezen is vooral ook heel erg leuk. Bovendien kun je soms genieten van prachtig taalgebruik.

De boeken van Simon van der Geest puilen uit van wonderschone zinnen en wat te denken van  de hartverwarmende personages in eigenlijk al zijn boeken. Ze springen haast van de bladzijde af, zo levensecht zijn ze.

Simon van der Geest (1978) groeide op in een klein dorp en ging na de middelbare school een jaar naar Noorwegen. Daar ontdekte hij dat hij in toneelstukken wilde spelen. Hij deed de theaterdocentenopleiding maar kwam erachter dat hij het misschien leuker vond om toneelstukken te schrijven. Dus ging hij de toneelschrijfopleiding doen. Hij ontdekte dat hij ook graag verhalen en gedichten voor kinderen schrijft. Dat doet hij nu. Verder geeft hij theaterles aan jongeren.

Geel gras was zijn debuut. Voor zijn Odyssee-bewerking Dissus en voor zijn jeugdroman Spinder kreeg hij in respectievelijk 2011 en 2013 een Gouden Griffel. In 2015 is Spijkerzwijgen verschenen. Per Ongelukt! is het Kinderboekenweekgeschenk door hem geschreven.

Simon van der Geest kan behalve heel goed schrijven, ook superleuk presenteren!