Vervelende buspassagier aangehouden

Vervelende buspassagier aangehouden

10 juli 2015 Uit Door admin

politie-embleemBabberich – De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige man uit Duitsland zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor wederspannigheid. De man had problemen gemaakt in de bus die onderweg was van Dortmund naar Amsterdam. De buschauffeur was op een parkeerplaats op de A12 ter hoogte van Babberich stil gaan staan omdat hij het gedrag van de jongeman zat was.

Tijdens de busrit viel hij telkens de chauffeur lastig en daardoor kon de chauffeur zich moeilijk concentreren op de weg. Na herhaaldelijk verzoek daar mee op te houden besloot de chauffeur de bus aan de kant te zetten en de politie te bellen. De agenten gingen ter plaatse.

De jongeman werkte niet echt mee en weigerde in eerste instantie ook zijn ID-bewijs te overhandigen. Uiteindelijk gaf hij deze wel af en kon een van de agenten via de meldkamer het een en ander controleren. Maar de jongen werd ongeduldig en pakte zijn ID bewijs terug en rende weg. Hij werd achterhaald door de agenten die hem vervolgens aanhielden. Er werd op het bureau proces-verbaal opgemaakt.