Vrede & Verbinding: startzondag 18 september a.s. in de H. Andreaskerk.

Vrede & Verbinding: startzondag 18 september a.s. in de H. Andreaskerk.

12 september 2022 Uit Door admin

Het nieuwe pastorale jaar van Parochie Sint Willibrordus begint met een eucharistieviering met Kinderwoorddienst in het Eucharistisch Centrum in Zevenaar. U bent om 10.30 uur van harte uitgenodigd in de H. Andreaskerk. Tijdens deze viering presenteren de vier koren van de parochie zich met eigen repertoire en gezamenlijke liederen. Dirigent Bas Koolenbrander studeert voor de viering het openings- en slotlied in met de kerkbezoekers.

Er wordt aandacht geschonken aan ‘vrede’ aan het begin van de Vredesweek van Pax (17 t/m 25 september). Tijdens deze nationale vredesweek laten duizenden mensen al meer dan 50 jaar samen zien dat het ook anders kan. Daar draagt Parochie Sint Willibrordus graag een steentje aan bij. Vrede begint bij jezelf en in je eigen omgeving. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan ‘verbinding’, want delen met en omzien naar elkaar is wezenlijk voor vrede. Met elkaar in verbinding blijven en gemeenschap vormen wordt belangrijker dan het al was. Een gemeenschap van mensen die met elkaar in contact blijven, elkaar blijven ontmoeten, samen blijven bidden, naar elkaar blijven omzien op allerlei manieren.

Daarom zijn er aansluitend aan de eucharistieviering broodjes met koffie en thee. Brengt u zelf ook versnaperingen mee om te delen? Heel graag, maar geen gefrituurd of vloeibaar voedsel alstublieft. Er is een programma voor jong en oud met oudhollandse spelletjes, een vredeswensboom en een iconenexpositie. Ook de MOV-groep en Amnesty International uit Zevenaar zijn van de partij.
U bent van harte welkom op 18 september!