weekendafsluiting Arnhemseweg

weekendafsluiting Arnhemseweg

18 april 2019 Uit Door admin

Zevenaar – De Arnhemseweg in Zevenaar is van vrijdag 3 mei 18.00 uur tot maandag 6 mei 07.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Aannemingsmaatschappij Van Gelder voert dit weekend grootschalige werkzaamheden uit in het kader van de aanpassing van de Arnhemseweg.

Werkzaamheden
Tijdens de weekendafsluiting wordt een duiker onder de Arnhemseweg geplaatst. Deze duiker is de verbinding tussen de watergang ter hoogte van het park Rosorum en de watergang bij Altbroek/Lonismaat. De grondwaterstand wordt voorafgaand en tijdens de plaatsing van de duiker gemonitord. Ook wordt het werkgebied gereed gemaakt voor de volgende bouwfase. Dit betekent dat de omliggende wegen worden aangesloten op de nieuwe inrichting. Verder wordt een tijdelijke toegangsweg naar Roodwilligen aangelegd, die van 6 mei tot 15 juni in gebruik is.

Omleidingen
Tijdens de weekendafsluiting krijgen weggebruikers te maken met omleidingen en extra reistijd tot circa 10 minuten. Vanaf de Helhoek/Helstraat tot de rotonde Zonegge/Willem de Zwijgerlaan is de Arnhemseweg volledig afgesloten. Ook de aangrenzende wegen Ringbaan-Noord (vanaf de Arnhemseweg tot Spaansmaat) en de Methen (vanaf de Arnhemseweg tot het terrein ter hoogte van het uitvaartcentrum) zijn dat weekend afgesloten voor al het doorgaand verkeer, uitgezonderd hulpdiensten.
Vanaf de A12 wordt het doorgaand verkeer via de hoofdomleidingsroute – Doesburgseweg, Ringbaan-Oost, Ringbaan-Zuid – omgeleid. Bestemmings- en fietsverkeer volgt de aangewezen route via de bebording binnen Zevenaar. Alle wijken en het centrum blijven uiteraard bereikbaar. De bushaltes Roodwilligen en Helhoek komen tijdens de afsluiting te vervallen.
Bekijk alvast de omleidingsroutes via www.opweginzevenaar.nl.

Nachtelijke werkzaamheden
Van Gelder werkt het hele weekend door om de werkzaamheden op tijd gereed te hebben. Ook in de avond- en nachturen wordt gewerkt. Direct omwonenden kunnen hierdoor (geluids)hinder ervaren. Zij zijn hierover per brief geïnformeerd. Voor de eventuele overlast vragen wij uw begrip.

Werkzaamheden live volgen?
Voor geïnteresseerden die de werkzaamheden live willen volgen wordt een kijkersvak ingericht, ter hoogte van het fietspad langs het park Rosorum. Ook zijn de werkzaamheden te volgen via de Op weg in Zevenaar app.

Nieuwe bouwfase
Na de weekendafsluiting start Van Gelder met de volgende bouwfase. Deze fase is van 6 mei tot 15 juni 2019 van kracht. Tijdens deze fase is de Arnhemseweg vanaf de Ringbaan-Noord/Methen tot de rotonde bij de Zonegge niet begaanbaar. Het kruispunt aan de Arnhemseweg verandert in die periode in een T-splitsing.

Meer informatie
Meer informatie over de aanpassing van de Arnhemseweg vindt u op: www.opweginzevenaar.nl. Voor het laatste nieuws en de voortgang van het project kunt u ook de app Op weg in Zevenaar downloaden.

foto: opweginzevenaar.nl