Wethouder Tienke vd Werf leest op 30 januari voor tijdens nationale voorleesdagen

Wethouder Tienke vd Werf leest op 30 januari voor tijdens nationale voorleesdagen

22 januari 2015 Uit Door admin

vld2015_headerZevenaar – De Nationale voorleesdagen zijn weer gestart.

Tot en met 31 januari worden er in de gemeente Zevenaar verschillende activiteiten georganiseerd voor peuters en kleuters waarbij voorlezen centraal staat. Wethouder Van der Werf leest op 30 januari voor op peuterspeelzaal Lentepret (Zonnekinderen) uit het prentenboek: ‘Klipperdeklop’.

Activiteiten
Acteur Ron Vernout geeft op de deelnemende locaties een interactieve muzikale voorstelling voor kinderen van 3 tot 7 jaar aan de hand van het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’. Verder staan deze dagen bol van de (voorlees)activiteiten, zoals een speciale voorleesochtend met opa’ en oma’s. Op 3 locaties in de gemeente Zevenaar wordt in het kader van de Nationale Voorleesdagen, thematisch samengewerkt tussen de voorschoolse- en onderwijslocatie.

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen worden dit jaar voor de 12de keer georganiseerd en hebben als doel het voorlezen aan kinderen – die dit zelf nog niet kunnen – te bevorderen. Want voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, zorgt voor betere schoolprestaties en bezorgt ze veel plezier. Iets waar ze in hun verdere leven veel voordeel van ondervinden. Voorlezen kan altijd en overal.

Voorschools educatieprogramma
Niet alleen tijdens de nationale voorleesdagen wordt geïnvesteerd in educatie. De afgelopen jaren heeft de gemeente Zevenaar extra aandacht gegeven aan de brede schoolontwikkeling en de kwaliteit van voor- en vroegschoolse educatie. Zo kunnen peuters – die een risico hebben om met een achterstand in het basisonderwijs te starten – deelnemen aan het (gemeentelijke) voorschools educatieprogramma dat vier dagdelen per week binnen het peuterspeelzaalwerk wordt aangeboden.