Wildwest-taferelen in de Liemers.

Wildwest-taferelen in de Liemers.

25 april 2018 Uit Door admin

Zevenaar/Duiven – in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagmiddag zijn er twee achtervolgingen geweest in o.a. Zevenaar en Duiven.

Woensdagochtend om 05.00 uur zagen twee agenten van Politie Arnhem-Noord een Volkswagen vreemd rijgedrag vertonen op de A12. Toen zij de bestuurder wilden controleren, sloeg deze bij de afrit Zevenaar af en reed met hoge snelheid door de bebouwde kom. Uiteindelijk lukte het de politie om het voertuig nagenoeg stil te zetten op de Spoorwegdwarsstraat. De bestuurder van de VW heeft vervolgens de politieauto geramd toen de agent net uit wilde stappen. Als deze agente eerder was uitgestapt, waren de gevolgen voor hem niet te overzien. 

Aangezien de bestuurder zich dusdanig gevaarlijk gedroeg, werd besloten om de bestuurder met getrokken vuurwapen uit het voertuig te laten stappen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De agent heeft naderhand aangifte gedaan wegens poging doodslag/moord.

Woensdagmiddag rond 12 uur stonden twee agenten van de Politie Zevenaar bij de grens op de snelweg A12. Toen een BMW Nederland inreed, werd het kenteken nagekeken en besloten om de bestuurder te controleren. Toen het stopteken gegeven werd, ging de BMW er al snel vandoor. Uiteindelijk is op de Impact in Duiven de BMW klemgereden en werden de documenten gecontroleerd. Toen de echtheid betwijfeld werd, bleek er in de auto ruim 10 kilo drugs te liggen, ter waarde van meer dan een ton. Ook deze verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Omdat beide zaken nog in onderzoek zijn worden er vooralsnog geen verdere details bekend gemaakt.

Foto’s Politie Duiven