Woningoverval in Aerdt

Op dinsdagavond 29 augustus, kort na 22.00 uur, heeft een schokkend incident plaatsgevonden in de Kerkweg te Aerdt op het Gelders Eiland. Een bewoner van deze rustige buurt werd slachtoffer van een gewelddadige overval.

Een onbekende man belde aan bij het slachtoffer en eiste geld. Toen het slachtoffer aangaf dat hij geen geld had, spoot de verdachte een bijtende vloeistof in zijn gezicht. Hierdoor ontstond een hevige brandende sensatie in de ogen van het slachtoffer, waardoor hij naar boven vluchtte en zichzelf opsloot in zijn slaapkamer. Gewapend met een wandelstok weerde hij de verdachte af, die hem achtervolgde.

Gelukkig koos de verdachte ervoor om te vluchten, vermoedelijk geschrokken door het kordate optreden van het slachtoffer. De bewoner werd nadien onderzocht door ambulancepersoneel en, afgezien van de schrik, bleek hij gelukkig niet fysiek gewond te zijn. Slachtofferhulp is ingeschakeld om hem te ondersteunen in de nasleep van deze traumatische gebeurtenis.

Het politieonderzoek naar deze zaak is momenteel gaande, en er kunnen op dit moment geen verdere details worden verstrekt.

Dit incident benadrukt opnieuw het belang van voorzichtigheid en waakzaamheid, vooral in de avonduren. Helaas vinden overvallen in zelfs de meest vredige buurten plaats, zoals in Aerdt.

Daarnaast wil de politie u waarschuwen voor de zogenaamde ‘babbeltrucs,’ waarbij onbekenden aanbellen en met valse verhalen proberen binnen te komen om geld, persoonlijke informatie of waardevolle bezittingen te stelen. In dergelijke situaties is alertheid geboden.

Overweeg om deel te nemen aan een ‘whatsapp buurtpreventie app’ om samen met uw buurtgenoten alert en waakzaam te blijven.

Indien u rond het tijdstip van deze overval verdachte activiteiten heeft opgemerkt of informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek, verzoekt de politie u dringend contact op te nemen met hun via 0900-8844. Uw hulp kan van onschatbare waarde zijn bij het oplossen van deze zaak.